EEM Groepenkasten

Ruim 800 judoka’s uit binnen- en buitenland op judotoernooi Vos

Judo judovereniging Vos KlazienaveenKlazienaveen/Emmen – Meer dan 800 deelnemers uit binnen- en buitenland hebben afgelopen zaterdag, verdeeld over 12 wedstrijdmatten, meegedaan tijdens de Open Drentse Judo Kampioenschappen.

Deze kampioenschappen werden georganiseerd door Judovereniging Vos uit Klazienaveen en werden gehouden in sporthal Angelslo. Heel veel toeschouwers konden genieten van het urenlange judo op hoog tot zeer hoog niveau. Van het begin tot het eind werd er aanvallend en vooral spectaculair judo op de mat gelegd. De judoka’s van de organiserende vereniging Vos behaalden zowel bij de senioren als de junioren uitstekende resultaten.

Uitstekende resultaten

Rick Nieters, voor het eerst uitkomend in de klasse tot 90 kilo, behaalde een uitstekend resultaat door met ippon de finale van Emil Bris uit Noorwegen te winnen. Ook Erik schimmel, uitkomend in de zwaarste klasse, won in de finale met een ippon van Martin Nilsson van het West England Team. Lois Klein deed het al niet minder in de lichtste klasse. Met grote overmacht won zij alle wedstrijden. De finale tegen de Zweedse Nana Bari van Staffanstrop won zij uiteindelijk op beslissing.

Ook Tom Akker en Alex Wacker deden het uitstekend met ieder een keurige 2e plaats. Jurrien Kugel won de klasse tot 55 kilo bij de heren junioren.

(Bron: zuidoosthoeker.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top