EEM Groepenkasten

Ruim 86% stemt vóór de fusie: FC Klazienaveen is een feit

fc klazienaveen logo fusie vv klazienaveen vv zwartemeerKlazienaveen – Een overgrote meerderheid van de leden, ruim 86% om precies te zijn, van vv Klazienaveen en vv Zwartemeer hebben gisteravond tijdens de algemene ledenvergadering in het Sportlandgoed in Zwartemeer vóór een fusie van beide clubs gestemd. Dat betekent dat vv Klazienaveen en vv Zwartemeer vanaf 1 juli 2017 samen verder zullen gaan als FC Klazienaveen.

Tijdens de vergadering waren in totaal bijna 600 leden van beide verenigingen aanwezig, zo’n tweederde van alle leden. Door deze enorme belangstelling begon de avond een kwartiertje later dan gepland. Erik Mulder, oud financieel directeur van FC Groningen en voorzitter van de fusiecommissie, gaf een toelichting op de fusiecommissie, hun bevindingen en waarom de fusie door zou moeten gaan. Aan het einde van zijn verhaal kreeg hij een groot applaus.

Overgrote meerderheid

Daarna gingen de leden van beide verenigingen ieder naar een aparte ruimte. Daar kregen de leden voor het stemmen nog de gelegenheid tot het stellen van vragen. Bij Zwartemeer waren er geen vragen en werd er direct overgegaan tot de stemming. “Dat verraste mij ook wel een beetje,”, zei Zwartemeer-voorzitter Hans Hemel tegenover het Dagblad van het Noorden, “maar blijkbaar was het voor iedereen duidelijk.”

In totaal werden 599 stemmen uitgebracht. Een uurtje later waren alle stemmen geteld. Bij vv Zwartemeer stemden 254 leden vóór (87,6%) en 36 tegen de fusie, bij vv Klazienaveen stemden 261 leden vóór (84,7%) en 47 tegen de fusie. Eén stem was ongeldig, die had namelijk zowel vóór als tegen gestemd. In totaal 515 stemmen vóór en 83 stemmen tegen, hetgeen er op neerkomt dat ruim 86,1% van alle leden die hun stem hebben uitgebracht voor een fusie van beide verenigingen zijn.

Hieronder een filmpje over het bekend maken van de stemmen:

Nieuw fusiebestuur

Het nieuwe fusiebestuur gaat vanaf vandaag aan de slag om de fusie verder vorm te geven. Gert Veenstra is aangesteld als fusievoorzitter. Hij wordt gesteund door 2 vice-voorzitters, eentje uit elke vereniging. Vanaf 1 juli 2017 zal hij deze functie bij FC Klazienaveen ook voor minimaal 2 jaar bekleden.

Zelfs de tegenstemmers gaven na afloop aan niet ontevreden te zijn. “Het is niet anders, ik kan ermee leven.”, aldus één van de tegenstemmers. Ook de grootste struikelblokken voor de fusie, het alcoholvrij-maken van de huidige kantine van Klazienaveen (straks het thuishonk van de jeugd en de lagere senioren elftallen) én de nieuwe zwarte clubkleuren, lijken door de overgrote meerderheid waarmee de fusie werd besloten (86,1%) niet of nauwelijks meer een discussie te zijn.

“Nu hebben we draagvlak. Dit hele pakket, inclusief die alcoholvrije kantine en de clubkleuren, is de basis waar 86% hier vóór heeft gestemd. Maar ik wil er alles aan doen om de leden die tegen hebben gestemd toch bij de club te houden. Want dat zijn wel de clubmensen. Die willen we niet kwijt.”, besluit Veenstra tegenover het Dagblad van het Noorden.

tenue fc klazienaveen

fc klazienaveen sportpark fusie vv klazienaveen vv zwartemeer fc klazienaveen sportpark fusie vv klazienaveen vv zwartemeer

Een overzicht van de drukte op het Sportlandgoed tijdens de ALV: (Video Irma Pol – Sportlandgoed)Back To Top