EEM Groepenkasten

Samen aan de Markt: het ontwerp

bouwkundig en adviesbureau berrie walda zwartemeer oude markt klazienaveenImpressie van het nieuwbouwplan door Bouwkundig Ontwerp en Adviesburo Walda Zwartemeer

Klazienaveen – Eerder deze week werd bekend gemaakt dat het plan bestaat om 8 vrijstaande woningen te bouwen aan het oude marktplein in Klazienaveen, waarvoor heen sociaal cultureel centrum De Snikke stond. Het plan daarvoor is door GT Invest BV ingediend bij de gemeente.

Voor het ontwerp hiervoor heeft GT Invest BV Berrie Walda van Bouwkundig Ontwerp en Adviesbureau Walda uit Zwartemeer in de arm genomen. De afbeeldingen tonen een impressie van dat ontwerp.

bouwkundig ontwerp en adviesbureau berrie walda zwartemeer oude markt klazienaveen

Lees ook: Acht vrijstaande woningen aan het oude marktplein

Bestemmingsplan

De vrijstaande woningen zijn bedoeld voor 50-plussers en zullen tussen de €295.000 en € 325.000 gaan kosten. Voordat de bouw kan beginnen is er echter nog een wijziging in het bestemmingsplan nodig. Dat moet nog worden voorgelegd aan de raad.

Het oude marktplein wordt de laatste jaren vooral gebruikt als parkeerterrein en zo af en toe als evenementenlocatie. Het plein is echter gedateerd en onderhoud is bitter noodzakelijk. Bovendien is er voor evenementen te weinig aansluiting voor water en elektra. Het stuk grond naast het oude marktplein ligt sinds de sloop van De Snikke braak.

Herinrichting oude marktplein

Nu het Klazienaveense bedrijf GT Invest BV het plan heeft ingediend om er 8 50-pluswoningen te gaan bouwen, wil de gemeente Emmen hierop inhaken. De gemeente denkt kosten te kunnen besparen door tegelijk met de bouw van de woningen ook het oude marktplein grondig aan te pakken. Voor de bouw van de woningen moet sowieso een deel van het marktplein worden opengebroken voor de aanleg van riolering. Als het plein is opgeknapt blijft het beschikbaar voor evenementen.

Verantwoord

Woningbouw op deze locatie is volgens de gemeente verantwoord. Er is voldoende belangstelling getoond voor de koop van een woning op die plek. Bovendien gaat de gemeente de EOP Klazienaveen, gebruikers en omwonenden van het oude marktplein betrekken bij de ontwikkeling van de plannen voor de herinrichting van het oude marktplein.

(Bron: dvhn.nl / emmen.nu)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top