EEM Groepenkasten

Samen in Actie voor een Leefbaar Platteland in gemeentehuis Emmen

bouwen, bouwkraanKlazienaveen/Emmen – Samen in actie voor een leefbaar platteland. Hiervoor wordt in het gemeentehuis van Emmen op 3 februari a.s. een gebiedsbijeenkomst gehouden voor inwoners en ondernemers over ‘LEADER’. Dit is een Europees subsidieprogramma om het landelijk gebied vitaal te houden. In juni 2015 gaan we in Zuidoost- Drenthe aan de slag met een nieuw LEADER-programma. Als bewoner/ondernemer wordt u bij de opstelling van dat programma betrokken en geeft u daar zelf kleur aan. In een eerdere gebiedsbijeenkomst op 12 november 2014 hebben we in workshops al over de kansen voor de regio is gesproken.

Ook is tijdens die bijeenkomst de  lokale Actie Groep (LAG) opgericht. Deze LAG heeft met behulp van de uitkomsten van die workshops de thema’s en de richting van het programma aangegeven. We hebben geprobeerd om alles samen te brengen binnen één samenhangende strategie. Of dit is gelukt? Dat horen we graag van u. U bent nu opnieuw aan zet om ons te helpen de juiste keuzes te maken voor het definitieve LEADER-programma voor Zuidoost Drenthe!! Daarom nodigt de LAG u van harte uit voor deze interactieve inloopbijeenkomst, want uw ideeën over de verdere inkleuring van het LEADER-programma zijn belangrijk!

Het LEADER-programma

Dit officieel Lokale Ontwikkelingsstrategie (LOS) geheten programma omvat de gemeenten Emmen (met  uitzondering van de stad), Aa en Hunze (alleen het veenkoloniale deel), Borger- Odoorn en Coevorden. Het doel van het programma is om de leefbaarheid van het platteland te versterken. Bevolkingskrimp, sociale cohesie en economie in het landelijk gebied zijn de belangrijkste thema’s. Met het LEADER- programma voor Zuidoost Drenthe wil de LAG de volgende speerpunten oppakken:

– Versterken lokale samenwerking
– Versterken van de toeristische sector
– Versterken en innovatie van het MKB, de banenmotor in Zuidoost- Drenthe
– Optimaliseren van (digitale) bereikbaarheid
– Versterken van woon- en leefomgeving.

Iedereen wordt van harte uitgenodigd voor de inloopbijeenkomst in het bruggebouw (ingang Vreding) van het gemeentehuis te Emmen.

Wanneer: 3 februari 2015 van 9.30 tot  21.00 uur, de bijeenkomst is vrij toegankelijk.
Voor wie: Inwoners en ondernemers van de gemeente Emmen.

Ook inwoners van de gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden en Aa en Hunze (veenkoloniale deel) zijn welkom. Wie op 3 februari verhinderd is kan ook bij een inloopbijeenkomst in één van die gemeenten terecht op onderstaande datums.

Maandag 2 februari, 19:30 uur Gemeentehuis Borger-Odoorn in Exloo
Woensdag 4 februari, 19:30 uur MFC ‘De Spil’ in Gasselternijveen
Donderdag 5 februari 19:30 uur MFC ‘De Brink’ te Sleen

Aanmelding voor de bijeenkomsten is niet nodig. Kijk voor meer informatie over het Leaderprogramma op:  www.burgerkrachtdrenthe.nl/leader

(Bron: Gemeente Emmen)Back To Top