EEM Groepenkasten

SC Erica stelt kunstgrasveld voorlopig buiten gebruik

kunstgrasveldErica – SC Erica stelt hun kunstgrasveld voorlopig buiten gebruikt. Het hoofdbestuur van de club maakt dit op haar website bekend. Het besluit hiertoe is genomen naar aanleiding van de uitzending van Zembla van 5 oktober jl.

Dit besluit houdt in dat er niet meer op het kunstgrasveld gespeeld zal worden en er daardoor wedstrijden uit kunnen vallen in verband met het wegvallen van een speelveld.

Het bestuur van de club probeert zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen over de veiligheid van de korrels op het kunstgrasveld. Het kunstgrasveld is vanaf nu verboden terrein, valt er op de website te lezen. Dat geldt ook voor gebruik van het veld buiten de clubactiviteiten om. Betreden van het veld is ook na schooltijd voorlopig niet meer toegestaan.

Kankerverwekkend

Op het kunstgras liggen rubberkorrels die ervoor zorgen dat kunstgras zoveel mogelijk aanvoelt als echt gras en waardoor ook een sliding gemaakt kan worden. Zembla stelt in hun uitzending van 5 oktober dat deze korrels mogelijk kankerverwekkend kunnen zijn. Rubbergranulaat wordt gemaakt van autobanden en bevat kankerverwekkende stoffen. Volgens Zembla is er nooit onderzoek naar gedaan of die stoffen daadwerkelijk schadelijk of veilig zijn.

Lees meer hierover op de website van Zembla.

Klik hier om de uitzending van Zembla van 5 oktober te bekijken.

Lees ook: KNVB WIL NIEUW ONDERZOEK NAAR GEZONDHEIDSRISICO’S KUNSTGRASVELDEN

(Bron: scerica.nl / zembla.vara.nl)







Back To Top