EEM Groepenkasten

Schaapscheren bij Schaapskooi Weiteveen

Schaapskooi Weiteveen Bargerveen Lammetjesdag 02Weiteveen – Op zaterdag 26 mei aanstaande worden de schapen van Schaapskudde Bargerveen geschoren bij de Schaapskooi in Weiteveen. Voor de wolliefhebbers is er eveneens een kleinschalige wolmarkt.

Het Schaapscheren begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Iedereen is van harte welkom!

Waarom worden schapen geschoren?

Vroeger, heel lang geleden, kwamen schapen nog in de rui, net als bijvoorbeeld katten en honden. De schapen verloren plukken wol als ze aan het grazen waren in de natuur. Door schapen tegenwoordig worden gefokt en doordat schapen vaker op afgesloten stukken land worden gehouden, werd de natuurlijke rui van de schapen steeds minder. Daarom moeten schapen tegenwoordig geschoren worden.

Schaapscheren is noodzakelijk. De vacht niet afscheren is trouwens geen optie:

  • Schapen die (nog) niet geschoren zijn, hebben grotere kans op ‘omvallen’. En als schapen met een dikke vacht eenmaal op hun rug terecht zijn gekomen, kunnen ze zichzelf niet meer terugdraaien. En dan zal het schaap het niet overleven. Dus mocht je ooit in een weiland een schaap op de rug zien liggen: wees zijn redder in nood en draai het schaap voorzichtig weer op zijn zij!
  • Schapen die niet worden geschoren hebben grote kans op worminfecties bij de billen. Door te scheren kunnen de schapen makkelijker schoon gehouden worden.
  • Lammetjes kunnen makkelijker bij de moeder drinken als moeder schaap geschoren is.

WWW

Wat: Schaapscheren
Waar: Schaapskooi, Ambachtsweg Weiteveen
Wanneer: Zaterdag 26 mei 2018 van 10.00 tot 16.00 uur

Tripadvisor NL 600x300
Uitgaan


Back To Top