EEM Groepenkasten

Schaapskooi van 4 miljoen in het Bargerveen

bargerveen weiteveen schaapskooiBargerveen/Weiteveen – Het Bargerveen krijgt binnenkort de grootste en meest vernieuwende schaapskooi van Nederland. Er kunnen straks 1.000 schapen en 110 runderen in.

Gedeputeerde Staten van Drenthe maakte dat donderdag bekend. De provincie en de Europese Unie investeren hiervoor ieder de helft van de benodigde 4 miljoen euro. Emmer aannemer Brands gaat deze enorme schaapskooi bouwen, omdat die de juiste ervaring en papieren heeft.

Mega-schaapskooi

Behalve de stallen krijgt deze mega-schaapskooi straks ook ruimte voor horeca en een bezoekerscentrum waar gasten het bijzondere verhaal van Drenthe en het Bargerveen kunnen ervaren. Vanaf het dak is er strak een prachtig uitzicht over de hei.

Deze nieuwe schaapskooi is losjes gebaseerd op het beroemde schilderij ‘De Plaggenhut’ van Vincent van Gogh (Veenkeet bij Avond, 1883, collectie Kröller-Muller).

bargerveen weiteveen schaapskooi

Prachtige Drentse landschap

De schaapskooi is in het Bargerveen een belangrijk onderdeel van het programma Natuurlijk Platteland is. Naast het beschermen van het prachtige Drentse landschap wordt juist ook ruimte voor het beleven en benutten ervan gemaakt.

Planning

Het is de bedoeling dat de nieuwe schaapskooi ruim voor het nieuwe toeristenseizoen van 2018 af is. De eerste schop gaat nog voor de zomer de grond in. De eerste schapen en koeien zullen naar verwachting medio december al in de kooi kunnen. De volledige oplevering zal ongeveer in april 2018 zijn.

bargerveen weiteveen schaapskooi

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het ontwerp van de schaapskooi op de website van DAAD Architecten: www.daad.nl.

(Bron: Dagblad van het Noorden / Afbeeldingen: DAAD Architecten)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top