EEM Groepenkasten

Scheper Ziekenhuis Emmen houdt open dag

scheper ziekenhuisRegio – Het Scheper Ziekenhuis in Emmen biedt aan belangstellenden de mogelijkheid om een kijkje achter de schermen te nemen. De open dag van het Scheper Ziekenhuis is op zaterdag 7 november en de Treant Zorggroep zet dan haar deuren open voor het publiek.

Niet alleen het Scheper Ziekenhuis zet haar deuren wagenwijd open tijdens deze open dag, maar ook de woonwijkcentra De Holdert, Het Valkenhof en De Oostermarke, allemaal in Emmen, en ook De Paasbergen in Odoorn is te bezoeken tijdens de open dag. Iedereen is van harte welkom.

Operatieruimte

Speciaal voor de open dag is er een uitgezette looproute te volgen. In het Scheper Ziekenhuis in Emmen laten een groot aantal afdelingen hun specialismen zien. Er is ook ruime aandacht voor de kinderen en er is veel te zien en te doen in het ziekenhuis. Kinderen kunnen op de route allerlei opdrachten uitvoeren. Bijvoorbeeld leren hoe je een infuus moet prikken of hoe een spuit gebruikt wordt, de organen benoemen, een ‘baby’ verzorgen en een schouderoperatie op de laptop doen.  De route gaat onder meer langs het laboratorium, de intensive care, een nagebootste operatiekamer, kinderafdeling, het dialysecentrum,  gynaecologie, diëtetiek, ambulancezorg, dermatologie en vele andere afdelingen die ondersteuning bieden aan de zorg.  Bijvoorbeeld de handhygiënetest, huidanalyse, proeverij van Meals on Wheels, een gipsafdruk maken in de gipskamer en een voetscreening bij de afdeling Revalidatie, het kan allemaal. Ook is er een interactieve tentoonstelling over orgaan- en weefseldonatie en er zijn lezingen over onder andere de ouderenzorg. Artsen en medewerkers van het ziekenhuis laten zien hoe de ziekenhuiszorg er op de afdeling uitziet en is er volop gelegenheid om zelf mee te doen en zelftests te doen. Aanleiding voor deze open dag is de Open Bedrijvendag Drenthe, een initiatief van Marketing Drenthe en van alle samenwerkende Drentse gemeenten.

Wanneer: zaterdag 7 november van 10.00 – 16.00 uur
Waar: Scheper Ziekenhuis, Holdert, Valkenhof en Oostermarke in Emmen en De Paasbergen in Odoorn
Meer informatie over de open dag is te vinden op  www.treant.nl/opendag.

(Bron: Treant Zorggroep)

Algemeen


Back To Top