EEM Groepenkasten

De scholen zijn weer begonnen

de scholen zijn weer begonnen veilig verkeer nederland vvnRegio – Je kent ze vast wel, de spandoeken langs de weg met ‘De scholen zijn weer begonnen’. Met deze spandoeken wil Veilig Verkeer Nederland de aandacht van automobilisten en andere weggebruikers vestigen op het feit dat ze weer rekening dienen te houden met kinderen die na de zomervakantie weer naar school gaan.

In onze regio zijn de scholen vandaag weer begonnen of beginnen ze deze week op een andere dag. De bedoeling van de actie is om kinderen veilig naar school te kunnen laten gaan, of ze nu 6 of 16 jaar zijn. Het risico op een ernstig ongelijk bij kinderen van 12 jaar is direct na de zomervakantie namelijk bijna 2 x zo groot als in de rest van het jaar.

‘De scholen zijn weer begonnen’ is één van de bekendste campagnes van Veilig Verkeer Nederland (VVN).

Wees alert

Aan het begin van het schooljaar zijn kinderen vol van vakantieverhalen en van de spanning van een nieuw schooljaar. Ook lopen en fietsen veel kinderen een nieuwe route naar school. U en andere verkeersdeelnemers zien na een lange rustige periode in het verkeer weer schoolgaande kinderen op de weg. Met de actie ‘De scholen zijn weer begonnen’ maakt VVN met name automobilisten extra alert op scholieren in het verkeer. Want hoe beter iedereen rekening houdt met elkaar, hoe beter het is voor de verkeersveiligheid.

(Bron: www.vvn.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top