EEM Groepenkasten

Schoonmaakactiviteiten in centrum Klazienaveen

baggeren, bagger, kanaal, schoonmaakKlazienaveen – Vanmorgen is er een baggerponton te water gelaten in het stuk kanaal tegenover de Jumbo- supermarkt in het centrum van Klazienaveen. De bedoeling is dat dat gedeelte van het kanaal de komende paar dagen uitgebaggerd gaat worden.

Als voorbereidende werkzaamheden zijn werknemers van de fa. van der Valk & de Groot al begonnen om met een hogedruk rioolrat onder door de vierkante tunnelbuizen proberen te geraken. De rioolrat werkt op een waterdruk van ongeveer 150 Bar en verplaatst zich door de waterdruk zelfstandig door de buis met een beschikbare slanglengte van 250 meter lengte. Tenminste, dat is de bedoeling, maar vanaf de Jumbozijde bleef men telkens steken op ongeveer 20 meter afstand onder de Rabobank, de werknemers konden dit duidelijk waarnemen

Daarom wordt er vandaag en morgen een nieuwe poging ondernomen om vanaf de andere zijde (Rabobank) er met de rioolrat onderdoor te geraken. Binnen een afzienbare tijd komt er dan een onderwater-schuif. Deze schuif maakt het mogelijk om met behulp van lieren de duikers onder Schip 1 en Schip 2 in het centrum Klazienaveen schoon te maken. Aanstaande maandag zal er dan een ponton met een kraan en beunbakken verschijnen en wordt de bagger met slib afgevoerd, zodat de bezoekers in het centrum er weinig tot geen overlast van zullen ondervinden.

De schoonmaakactie zal hopelijk tot gevolg hebben, dat er zich minder oppervlakte slib bij de Ovonde zal verzamelen.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top