EEM Groepenkasten

Sedna organiseert gratis training assertiviteit en sociale vaardigheden

Welzijn- en Gezondheidscentrum De Blokken KlazienaveenKlazienaveen – Welzijngroep Sedna begint half maart weer met een training assertiviteit en sociale vaardigheden voor volwassenen uit de Blokken.

Deze training is voor mensen die het moeilijk vinden om in de omgang met anderen te reageren zoals ze eigenlijk willen. Het kan zijn dat je best weet hoe je iets kunt zeggen, maar niet durft. Het kan ook zijn dat je het niet weet of geleerd hebt hoe je iets kunt zeggen of doen.

Niet-assertief

Het kan bijvoorbeeld moeilijk zijn om een praatje met iemand aan te knopen of om voor je eigen mening uit te komen. Het kan ook moeilijk zijn om ”nee” te zeggen op verzoeken van mensen. Dit noemen we niet-assertief gedrag.

Niet-assertieve mensen proberen bewust conflicten te vermijden, ook als dat betekent dat ze er zelf onder lijden. Ze besteden veel tijd en energie aan het reageren op wat anderen zeggen en doen, in plaats van zelf initiatief te nemen en vanuit zichzelf te handelen. De gevolgen daarvan zijn:

  • Je krijgt niet wat je wilt hebben of nodig hebt.
  • Je neemt mensen om je heen niet serieus. Die krijgen dan ook niet wat ze willen hebben of wat ze nodig hebben.

Assertief

Assertief zijn betekent open en duidelijk zijn. Assertieve mensen communiceren op een directe manier. Zij uiten hun gevoelens, behoeften en ideeën en komen op voor hun rechten. Daarbij laten ze de ander in hun waarde. Het gevolg hiervan is dat relaties verbeteren. Jij voelt je in relatie met anderen prettiger en zekerder.

Assertiviteit is respect voor jezelf en voor de ander.

Gratis training

De training is gratis en start half maart. Het bestaat uit 9 bijeenkomsten op de maandagavond van 19.00-21.00 uur in het Welzijn en Gezondheidscentrum aan het Van Echtenskanaal NZ 161 in Klazienaveen.

Je kunt je aanmelden voor de training door te mailen of te bellen met de trainers:

Welzijn en gezondheidscentrum De Blokken

Van Echtenskanaal NZ 161
7891 AJ Klazienaveen
Telefoon: (0591) 74 52 10
Website: www.wgcdeblokken.nl

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top