EEM Groepenkasten

Sim only abonnement de goedkoopste optie om mobiel bereikbaar te zijn

sim only abonnement klazienaveen

Zodra het einde van je huidige mobiele telefoonabonnement inzicht is kun je verschillende dingen doen. Je kunt je huidige abonnement door laten lopen, waardoor je maandelijks je abonnement op kunt zeggen. Je kunt je abonnement verlegen tegen nieuwe voorwaarden en hierbij een nieuw toestel uitzoeken. Of je kunt overstappen naar een sim only provider waardoor je maandelijks enorm veel geld overhoudt. Dit zijn in principe de mogelijkheden die je hebt als je abonnement bijna afloopt of inmiddels al is afgelopen.

In Nederland kiezen steeds meer consumenten voor een sim only abonnement omdat ze dan stukken voordeliger uit zijn in de maand. Het overstappen naar een sim only abonnement kan als snel een besparing opleveren tot 50 procent van je maandelijkse kosten voor je mobiele abonnement. Dit is de voornaamste reden waarom consumenten massaal overstappen op een sim only abonnement. Er moet wel rekening gehouden worden met het feit dat je bij het afsluiten van een sim only abonnement geen nieuw toestel krijgt, dit is meteen de reden waarom een sim only abonnement veel goedkoper is dan een normaal mobiel telefoonabonnement. Heeft u hul nodig bij het kiezen van het beste abonnement? Op deze website kunt u verschillende sim only abonnementen met internet met elkaar vergelijken en de beste deal afsluiten!

Overstappen met nummerbehoud

Als je overstapt naar een goedkoop sim only abonnement neem je het liefst je mobiele telefoonnummer mee, maar veel consumenten vragen zich direct af; wat moet ik allemaal bewerkstelligen om mijn eigen mobiele telefoonnummer mee te nemen naar mijn nieuwe goedkopere provider? Overstappen met nummerbehoud naar de goedkoopste sim only provider is makkelijker dan iedereen denkt. Volg de juiste stappen en binnen enkele minuten heb jij je overstap geregeld inclusief nummerbehoud!

Verzamel de benodigde gegevens

Als je gebruik wilt maken van nummerbehoud bij het overstappen naar de goedkoopste sim only provider dien je als eerst een aantal gegevens te verzamelen. De gegevens die je bij de hand moet hebben om snel nummerbehoud aan te vragen zijn:

  • Het mobiele telefoonnummer die je wilt behouden.
  • De naam van je huidige provider.
  • Het type abonnement bij de huidige provider (prepaid of postpaid).
  • Je simkaartnummer, dit nummer bestaat uit 19 cijfers en staat vermeld op de simkaart direct onder de chip. Bij KPB bestaat het simkaartnummer trouwens niet uit 19 cijfers maar slechts uit 8 cijfers.
  • De einddatum van je huidig abonnement en de datum dat je over wilt stappen naar de nieuwe sim only provider. Heb je een prepaid simkaart, dan kun je op elk gewenst moment overstappen en is de gewenste ingangsdatum niet van toepassing, of terwijl zo snel mogelijk.

Kies de gewenste ingangsdatum van het sim only abonnement

Bij een prepaid simkaart is het niet nodig om de gewenste ingangsdatum in te vullen want met een prepaid simkaart kun je ten alle tijden overstappen naar een nieuw mobiel telefoonabonnement of in dit geval naar een goedkoper mobiel telefoonabonnement. Bij een prepaid simkaart geldt meestal een opzegtermijn van 10 dagen, bij een mobiel telefoonabonnement is dit anders. Als je een contract hebt dan heb je een opzegtermijn van minstens één maand. Je kan meestal eerder overstappen maar dit ligt aan de provider waarbij je nu een mobiel abonnement hebt lopen. Als je een abonnement hebt bij een andere provider, dan hoef je in de meeste gevallen niet zelf het abonnement op te zeggen. Dit doet de nieuwe provider meestal met de overstap service.

Selecteer de juiste simkaart voor je mobiele telefoon

Heb je de gewenste ingangsdatum doorgegeven en alle gevraagde gegevens ingevuld bij de nieuwe provider? Je bent bijna klaar met het proces om over te stappen inclusief nummerbehoud. Het enige wat je nog moet doorgeven is het type simkaart dat je gebruikt in je huidige mobiele telefoon. Er bestaan drie soorten simkaarten, welke dat zijn lees je hieronder:

  • Standaard simkaart (groot)
  • Micro simkaart (middelgroot)
  • Nano simkaart (klein)

De nieuwste mobiele telefoons maken vrijwel allemaal gebruik van de Nano simkaart, dit is de kleinste simkaart waarbij de simkaart eigenlijk alleen een chip is. Bij de Micro simkaart is er meer plastic om de chip te vinden en bij de Standaard simkaart is er evenveel plastic als chip te zien. Je moet wel een hele oude mobiele telefoon in je bezit hebben als je nog gebruik maakt van de Standaard simkaart.

Heb je de juiste simkaart doorgegeven aan je nieuwe provider, dan kun je alle gegevens versturen en is het wachten tot je een starterspakket thuis gestuurd krijgt. Zodra de sim only provider alles doorgevoerd heeft en de nummeroverdracht heeft afgehandeld krijg je zo spoedig mogelijk het starterspakket bij je thuis gestuurd.

Ontvangst starterspakket van de provider en activeren simkaart

Heb je het sim only starterspakket thuis ontvangen dan rest alleen nog het activeren van de simkaart bij de provider. Het activeren werkt per provider verschillend. Hoe het precies werkt bij je nieuwe sim only provider staat beschreven in het starterspakket. Heb je de simkaart geactiveerd dan kun je binnen enkele uren of zelfs direct goedkoop bellen, sms’en en internetten met je sim only abonnement. Het voordeel van het overstappen met nummerbehoud is dat je niet alle contacten je nieuwe nummer hoeft door te geven, voor hun verandert er niets en zij zullen er ook niets van merken dat je van een duur mobiel telefoonabonnement overgestapt bent naar een goedkoop sim only abonnement.Back To Top