EEM Groepenkasten

Sint Maarten valt dit jaar op een zondag, wat nu?

sint maarten lampion lampionnenRegio – Sint Maarten, 11 november, valt dit jaar op een zondag. Wanneer moet of mag je er nu met je lampion op uit en wanneer moet je de snoeptrommel gereed houden? Dat is helaas nog niet zo gemakkelijk te beantwoorden.

In Klazienaveen organiseren de Oecumenische Werkgroep Klazienaveen en de winkeliersvereniging dit jaar op zaterdag 10 november een korte bijeenkomst met aansluitend een vrolijke lampionoptocht Sint Maarten door het centrum van Klazienaveen.

Lees ook: Activiteiten Sint Maarten in Klazienaveen

Het ligt dan voor de hand om dan ook op zaterdag 10 november bij de huizen langs te gaan met je lampion, zoals al vele jaren in Klazienaveen de gewoonte is. Dit is echter een gewoonte, geen keiharde regel.

Advies

Wethouder Robert Kleine vraagt zich af of het wel aan de gemeente is om dat te bepalen. Toch zou het fijn zijn als bijvoorbeeld de burgemeester een advies of iets dergelijks zou geven over hoe we het gaan doen. Mensen willen nou eenmaal graag duidelijkheid. Logisch.

Emmer ondernemer Marcel Meijer heeft hierover zelfs op Facebook een poll gehouden met welke dag de voorkeur heeft: zaterdag, zondag of zelfs maandag. Daaruit blijkt dat de zondag er in zijn poll met kop en schouders bovenuit steekt (150 stemmen).

Geen landelijke organisatie

Doordat er geen landelijke Sint Maarten-organisatie is, wordt alles regionaal en lokaal geregeld. Bij de winkeliers in Klazienaveen wordt op zaterdag 10 november Sint Maarten gehouden. Het is echter volledig aan de ouders wanneer zij hun kinderen willen laten lopen.

Gemeente

De gemeente mengt zich zelf niet in deze discussie. Woordvoerder Stefanie Schipper geeft aan dat er wel mensen hebben gebeld over wanneer zijn Sint Maarten zouden moeten vieren. “Wij als gemeente nemen hier echter geen beslissing in.”

(Bron: emmen.nu)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top