EEM Groepenkasten

Sinterklaashuis Klazienaveen legt kinderen van minima in de watten

sinterklaas sint en piet zwarte pier sinterklaashuis klazienaveen sinthuis de wiebelbootKlazienaveen – Kinderdagverblijf De Wiebelboot in Klazienaveen wordt het decor voor een Sinterklaashuis waar kinderen van minima in de watten worden gelegd. Het Sinthuis is er natuurlijk ook voor alle andere kinderen van Klazienaveen.

Gezinnen met kinderen die onder de armoedegrens leven kunnen op zondag 22, zaterdag 28 en zondag 29 november rekenen op een warm onthaal in het kinderdagverblijf. Ook krijgen ze een verwenpakket mee naar huis. Eigenaresses Evelien Buist en Rieky Wubkes hebben deze actie opgezet in samenwerking met de Voedselbank. De Voedselbank kent de doelgroep en is hier al weken mee bezig. Ze hebben inmiddels deze mensen ook al benaderd voor deze sympathieke actie.

Lees ook: Sinterklaas-huis in Klazienaveen

Er wordt gerekend op zo’n 65 uit de gemeente Emmen afkomstige gezinnen. Allemaal krijgen ze een verwenpakket mee naar huis. Daarin zit onder andere een cadeautje voor de kinderen, pepernoten, chocolademelk en ene banketstaaf. Minima zonder kinderen zijn ook welkom.

Op dit moment wordt er nog druk gezocht naar sponsors om deze actie mogelijk te maken. Er zijn inmiddels ondernemers die in natura sponsoren en al heel wat vrijwilligers werken mee.

Voor alle kinderen van Klazienaveen

Het Sinterklaashuis is vorig jaar begonnen exclusief voor kinderen van het kinderdagverblijf. Dat beviel dusdanig goed, dat ze meer wilden. Mede in overleg met het Sinterklaashuis in Emmen is deze actie nu opgezet. Eigenaresse Wubkes benadrukt dat alle kinderen van Klazienaveen er hun hart op kun halen. Het is erg leuk voor kinderen en daarom is het in Emmen zo druk dat er vaak enorme wachtrijen ontstaan. Het Sinterklaashuis in Klazienaveen haalt de drukte nu een beetje weg uit Emmen.

“Het sinthuis is voor alle kinderen van Klazienaveen omdat wij vinden dat ieder kind van het Sinthuis moet kunnen genieten. Iedereen is dus van harte welkom in het Sinthuis van Klazienaveen.”, aldus Ricky Wubkes in een reactie op Facebook.

Kijk voor meer informatie op www.sinthuisklazienaveen.nl.

(Bron: Dagblad van het Noorden)Back To Top