EEM Groepenkasten

Smokkelspel spelen en diploma behalen in Zuid-Oost Drenthe

museumtuin collectie brandsRegio/Nieuw Dordrecht – In het tot museumtuin herschapen bos achter het Museum Collectie Brands vindt op zondag 17 mei de Cultuur en Historiedag plaats. De afgelopen weken werden in het bosperceel achter het museum al tientallen bomen geveld en werden er nieuwe wandelpaden aangelegd. In deze prachtige nieuwe museumtuin van Collectie Brands wordt op deze dag het Smokkelspel voor kinderen georganiseerd.

Smokkeldiploma

Tussen 11.00-16.00 uur kan, in samenwerking met Staatsbosbeheer Veenland en het Veenloopcentrum, het “Smokkelspel” worden gespeeld. Kinderen kunnen in dit spel laten zien hoe inventief ze zijn in het verstoppen van smokkelwaar en zichzelf. Wanneer een kind betrapt wordt door een douanier is het niet best, indien het kind niet betrapt wordt, ontvangt het kind na het Smokkelspel een Smokkeldiploma.

Meerdere locaties

Er zullen op meerdere locaties verschillende soorten activiteiten plaats vinden voor jong en oud. De hele middag wordt er in onder andere Zandstrooiboerderij ‘De Spiker’ in Schoonebeek het zandstrooien gedemonstreerd. Oude boerderijen hadden vroeger een kale, stenen vloer, waarop met zand kunstzinnige “vloerkleden” werden gestrooid. Om aan beide activiteiten te kunnen deelnemen rijdt Staatsbosbeheer voortdurend de “Veenlandexpres”, een bijzondere huifkar van twee verdiepingen met plaats voor vijftig personen regelmatig heen en weer. Toegang tot de beide locaties en het vervoer tussen Museum  Collectie Brands en de Zandstrooiboerderij zijn gratis.

Wanneer: zondag 17 mei
Waar: Museum Collectie Brands en Zandstrooiboerderij ‘De Spiker’
Tijd: 11.00 tot 16.00 uur
Toegang: gratis

Uitgaan


Back To Top