EEM Groepenkasten

Sneeuw en ijzel gaan de kou verdrijven en zorgen voor gladheid

gladde wegen ijzel glad gladheid ijsVannacht daalt het kwik naar -4 in het zuiden tot -10 in het noordoosten. De gevoelstemperatuur zal door de stevige oostenwind tussen de -15 en -18 graden uit komen. Morgenmiddag valt er in het zuiden lichte sneeuw en in de avond ook in het midden van het land. Daardoor zal het in het weekend wat zachter worden en gaan regenen of ijzelen. Dat meldt Weeronline.nl.

Sneeuw en ijzel

Morgenochtend is het eerst droog en vooral in het noorden zonnig. De bewolking zal vanuit het zuiden toenemen. Daar zal het in de middag ook gaan sneeuwen. In de middag zal de temperatuur in het noorden zo’n -2 graden zijn en het lokaal in het zuiden +1. De nog altijd stevige (noord)oostenwind zorgt morgenmiddag echter voor een gevoelstemperatuur van -6 tot -11 graden.

De sneeuw zal zich in de avond en nacht naar zaterdag verder uitbreiden. Plaatselijk kan er een sneeuwdekje ontstaan. In het zuiden gaat de sneeuw over in regen en wordt het verraderlijk glad door ijzel.

Weekend

Zaterdag is er veel bewolking. Vooral in de ochtend valt er lokaal wat neerslag. Daarbij is de kans op gladheid groot. Het noorden zal in de middag wat zon te zien zijn. De noordoosten wind is echter nog altijd stevig en zorgt ervoor dat de temperatuur rond het vriespunt zal komen.: +4 in het zuiden en -1 in het noorden.

 

Zondag loopt de temperatuur verder op en wordt het op de Wadden zo’n +2 graden in het Zuid-Limburg zelfs +7 graden. Ook dan is er veel bewolking en kans op regen. In het noorden zal de neerslag eerst vooral winters zijn.

Volgende week

Volgende week wordt het wisselvallig met elke dag neerslag en heel af en toe de zon. De wind blijft komen uit de oosthoek, waardoor het koud blijft aanvoelen. ’s Nacht blijft het licht vriezen, waardoor de kans op gladheid groot blijft. Overdag komt het tot zo’n 5 graden.

(Bron: weeronline.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top