EEM Groepenkasten

Sneeuw trekt noordwaarts

koud kou sneeuw muts sjaal winter - pixabay

Het is bewolkt met in het noorden wat sneeuw. Door sneeuw en bevriezing kan het glad zijn. Vanmiddag is het bewolkt met af en toe motregen. In het noorden is kans op natte sneeuw. Het wordt 1 graad in het noorden tot plaatselijk 5 graden in het zuiden. In het weekend wordt het 3-6 graden. Morgen is het wisselvallig, maar zondag kan de zon doorbreken. Dat meldt Weeronline.nl.

Sneeuw

Vanochtend sneeuwt het in het noorden van het land op verschillende plaatsen. In de rest van het land is het droog met zo nu en dan een vlokje sneeuw. Het vriest op veel plaatsen en door bevriezing of sneeuwresten kan het lokaal glad zijn. In het uiterste zuiden stijgt de temperatuur boven nul en kan het een beetje motregenen. Het is geheel bewolkt.

Later in de ochtend neemt de sneeuw in het noorden af, maar het wordt niet helemaal droog.

Vanmiddag blijft het op de meeste plaatsen bewolkt. Er zijn droge perioden en soms kan het een beetje motregenen. In het noorden valt af en toe wat natte sneeuw.

De temperatuur stijgt in het noorden naar 1-2 graden, maar in Friesland en Groningen komt de temperatuur lokaal net boven het vriespunt. In het midden van het land wordt het een graad of 3 en in het zuiden wordt het ruim 4 graden. In het zuidoosten kan kortstondig de zon doorbreken en dan kan het net 5 graden worden. Door de stijgende temperatuur zal de gladheid op veel plaatsen afnemen, maar vooral in het noorden is vanmiddag nog kans op plaatselijke gladheid. Er staat een zwakke tot matige wind uit het oosten tot zuidoosten.

Vanavond blijft het bewolkt met lokaal een beetje motregen. Komende nacht daalt de temperatuur naar waarden rond, of net onder het vriespunt en is er kans op lokale gladheid door bevriezing. Vanuit het zuiden neemt de kans op neerslag toe. Er valt (mot)regen of natte sneeuw. Plaatselijk kan de sneeuw blijven liggen.

Morgen

Morgen is het overwegend bewolkt met af en toe winterse neerslag. In de ochtend is het koud en stijgt de temperatuur naar 1-3 graden. In de middag wordt het in het zuiden en westen 4 graden. In het oosten en noordoosten wordt het niet warmer dan een graad of 2. De wind draait naar een noordelijke richting en is zwak in het binnenland en matig in de kustprovincies. In de nacht naar zondag kan het een graadje vriezen.

Zondag

Zondag is het op een enkele bui na droog. Er zijn veel stapelwolken met zo nu en dan wat zon. Bij een matige noordwestenwind wordt het ruim 3 graden in het zuidoosten tot 6 graden in het westen.

Volgende week

De dagen daarna zijn er vrij veel wolkenvelden en schijnt van tijd tot tijd de zon. In de middag wordt het 3-6 graden en ’s nachts kan het een paar graden vriezen. Er is kans op een bui en vooral in de avond en nacht kunnen de buien winters zijn. De wind houdt zich vrij rustig en komt uit een zuidelijke richting.

(Bron: Weeronline.nl / Afbeelding: Pixabay)

Tripadvisor NL 600x300


Nog geen reacties

Back To Top