EEM Groepenkasten

Snel internet in het buitengebied, wie wil dat nu niet?

Spandoek Snel Internet Buitengebied EmmenRegio – Dankzij de grote inzet van vrijwilligers heeft zich al bijna 20% van de mensen in het buitengebied van Emmen ingeschreven voor glasvezel. Dat is, vergeleken met andere projecten, best hoog. De komende vier weken moet 50% gehaald worden. Er worden de komende tijd inschrijfavonden georganiseerd om mensen te helpen met hun keus en bij het inschrijven. Te beginnen op 9 november a.s. in ’t Stadhoes in Roswinkel.

Vraagbundeling

Sinds begin oktober zijn de vele vrijwilligers voor het vraagbundelingsproject voor snel internet in de buitengebieden van Emmen op pad. Iedereen die in aanmerking komt voor aansluiting op het glasvezelnetwerk, wordt benaderd. Persoonlijk, via e-mail, telefoon of op een informatieavond.

Hoog aantal inschrijvingen

Het aantal inschrijvingen loopt nu richting 20%. Dat is al heel hoog, vergeleken met andere projecten in het land. Er is dus nog steeds een flink aantal te gaan de komende 4 weken. De deadline voor inschrijving is keihard gesteld op 1 december a.s. Dan moet 50% van de aangemerkte adressen zich hebben ingeschreven.

Veel mensen waren al goed geïnformeerd en kwamen in groten getale de afgelopen tijd naar de informatieavonden met hun vragen. Gedurende de maand november zal er lokaal een aantal inschrijfavonden komen. Hier wordt men geholpen bij de keus van provider en pakket en bij het inschrijven. De eerstvolgende is in Roswinkel in ’t Stadhoes op 9 november om 19.30 uur.

Daar kan men schriftelijk, op het formulier, of in samenspraak met een lokaal informatiepunt ook digitaal inschrijven. De laatste vragen kunnen dan uiteraard ook beantwoord worden.

Inschrijfavonden

Er volgen nog een aantal inschrijfavonden, verspreid over het hele gebied. Kijk hiervoor op www.sibe.online of op drenthe.glasdraad.nl. Daar ziet u ook alle informatie nog eens op een rijtje.

Het lokale inschrijfpunt voor Klazienaveen en omgeving is bij Procom Klazienaveen.

Snel internet, we willen het toch allemaal hebben?

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top