EEM Groepenkasten

Snikhete dag wordt afgesloten met een onweersbui

hittegolf hitte zomer zonVandaag wordt het een snikhete dag. Het wordt vrij zonnig met soms wat sluierwolken. In het zuidoosten kan het kwik zelfs oplopen tot 36 graden. In de rest van het land is het met temperaturen tot 33 graden ook behoorlijk warm. Later vanmiddag en vanavond is kans op een enkele (onweers)bui. Morgen is het met 20-27 graden minder warm dan vandaag. Het is vriendelijk weer met zon en sluierwolken. Dat meldt Weeronline.

Vanochtend start de dag op veel plaatsen met vrij veel zon en enkele stapelwolken. Gedurende de ochtend trekken de stapelwolken naar Duitsland weg en wordt het op enkele sluierwolken na flink zonnig. Het is zeer warm met in het zuiden al voor het middaguur temperaturen boven de 30 graden!

Vanmiddag is er een mix van zon en sluierwolken. De hoge bewolking is dun, waardoor de zon nog meer dan genoeg ruimte krijgt. Vanwege de felle zon kan een onbeschermde huid al zeer snel verbranden. Er staat een matige tot vrij krachtige westenwind, die in de late middag aan de westkust zelfs even krachtig (6 Bft.) kan worden.

In het zuidoosten is het zinderend heet met maxima van 33-35 graden. Lokaal wordt het zelfs 36 graden! Ook in het midden en oosten wordt het met 30-34 graden tropisch. In het westen en noorden stijgt het kwik naar een zomerse 26-29 graden. Op de Wadden is het met 23-25 graden iets koeler.

In de namiddag neemt vanuit het westen de bewolking toe en kan een enkele bui vallen. Hierbij is ook een klap onweer mogelijk. Langs de grens met Duitsland ontstaan zeer felle buien met kans op zware windstoten, grote hagel en veel onweer. Mogelijk krijgen het uiterste oosten en zuidoosten net met deze buien te maken.

Vanavond trekken de buien naar Duitsland weg en wordt het overwegend droog en zonnig. Langzaamaan wordt de warmte verdreven, maar in Zuidoost-Brabant en Limburg kan het kwik nog tot laat in de avond boven de 25 graden blijven. Komende nacht is er een mix van wolkenvelden en opklaringen. Het koelt af naar 15-17 graden.

Morgenochtend is er een afwisseling van zon, stapelwolken en sluierwolken. Het blijft droog.

Morgenmiddag lossen de stapelwolken op en is er vooral in het zuiden veel ruimte voor de zon. In het noorden schijnt vanwege dikkere sluierbewolking een waterig zonnetje. Met maxima van 20 graden op de Wadden tot 27 in het zuidoosten is het een stuk minder warm dan vandaag. Toch is het hiermee een paar graden warmer dan de normaal van 19-22 graden. De westenwind is matig tot vrij krachtig.

Morgenavond neemt vanuit het noordwesten de bewolking toe en kan in Noord-Holland, Friesland en Groningen wat lichte regen vallen. In de rest van het land blijft het nog tot in de nacht droog. In de nacht naar zaterdag trekt de regen langzaam zuidoostwaarts. Veel stelt de regen niet voor, waardoor het voor de droogte maar een druppel op een gloeiende plaat is.

Zaterdag hebben we voor het eerst in lange tijd te maken met vrij veel bewolking. Her en der valt wat lichte regen, maar veel stelt het allemaal niet voor. Het wordt 20 graden in het noorden tot 24 in het zuidoosten en in combinatie met de bewolking en lichte regen is het broeierig. In de avond trekt een nieuw regengebied over het noorden en kan het soms stevig doorregenen.

Zondag neemt de kans op regen af en is de zon vaker te zien. Er zijn zonnige perioden, stapelwolken en er komen enkele buien voor. Met maxima van 18-22 graden is het prettig zomerweer.

Na het weekend neemt de wisselvalligheid toe. Met uitzondering van maandag is elke dag kans op buien. Wel is het met 22-26 graden warm voor de tijd van het jaar. Tussen de buien door schijnt de zon geregeld.

(Bron: weeronline.nl)Back To Top