EEM Groepenkasten

Spannende finaledag bij Rackem Open 2015

rackem open 2015 tennis klazienaveenKlazienaveen – Publiek en spelers hebben ondanks de regen een prima dag beleefd tijdens de finaledag van het Rackem Open dat gespeeld werd op het tenniscomplex van tennisclub Rackem uit Klazienaveen. Het open tennistoernooi dat vrijdag 12 juni begon werd vandaag afgesloten met een paar spannende finale wedstrijden.

Volop spanning tijdens Rackem Open

De dag begon met twee wedstrijden in het gemengd dubbel 7 waardoor Henk Tieben en Emely Muskee van MTC Musselkanaal zich met 6-4 7-5 en Jan Zondag en Patricia Wanders van LTV Vesna zich met 6-0 6-3 plaatsten voor de finale die later op de dag werd gespeeld.

In het heren enkel 4 kwamen Pascal Hof en Danny Marquering tegen elkaar te staan in een spannende driesetter die uiteindelijk met 6-1 5-7 6-2 werd gewonnen door Pascal Hof. Arjan Assen van CTC uit Coevorden trok in twee sets vrij eenvoudig de winst in het heren enkel 6 met 6-1 6-0 tegen Michael van den Bulk naar zich.

In twee sets gingen Reint Hoogenberg en Herman Robben er met de winst vandoor in de finale herendubbel 8. Tegen Fons koel en Gerrie Wolbers werd de wedstrijd met 7-5 6-3 in hun voordeel beslist. In de laatste poule wedstrijd bij de dames dubbel 6 wonnen Monique de Munck en Jantje Robben met 7-5 6-2 van Carolien Ties en Stephanie Flinterman waardoor ze de eerste prijs pakten in deze categorie.

Eerste prijs

José Spa en Chantal Wouters grepen in de dames dubbel 4 de eerste prijs door de laatste poule wedstrijd met 6-1 6-2 te winnen van Anke Einhaus en Joyce van der Veen. Ondanks het natte weer wisten Wim Carpari en Marco Harman in twee sets te winnen van Martin Smit en Mark Pol in de laatste poule wedstrijd in de heren dubbel 5. Dit betekende dat Jeroen Schoonewille en Mark Emming de eerste prijs pakten in deze categorie gevolgd door Wim Caspari en Marco Hartman. In dit zelfde regenachtige weer werd in de gemengd dubbel 6 de eerste prijs gewonnen door Ewoud Jonker en Joyce van der Veen. In twee sets wonnen ze met 6-3 6-2 van Hendrik Grooten en Jantje Robben.

Driesetter

Een driesetter was nodig om in de gemengd dubbel 7 te bepalen wie hier als sterkste uit de bus kwam. Met 6-4 6-7 7-5 wonnen Henk Tieben en Emmely Muskee in een spannende wedstrijd van Jan Zondag en Patricia Wanders. De finale in de heren enkel 4 tussen Ruben Figaroa en Pascal Hof werd een aantal keren onderbroken door de regen en werd uiteindelijk gewonnen door Pascal Hof in 7-5 6-0.

Rim Betten kwam in de wedstrijd om de eerste of tweede plaats in het heren enkel 5 spel niet tot een winst tegen Mart Edens, met 6-1 6-3 pakte de laatste de eerste plaats in deze categorie. Door in de laatste poelwedstrijd van het gemengd dubbel 4 te winnen van Martin Smit en Jose Spa wisten Rene en Chantal Wouters hun eerste plaats veilig te stellen. Jeroen Schoonewille en Xandra Kamst gingen in deze categorie er met de tweede plek van door.

Te sterk

Met 6-1 6-4 wonnen Hetty Vugteveen en Patricia Geerts van LTV Vesna de finale wedstrijd in het dames dubbel 7 tegen Annemieke Egberink en Hannie Stoop. In de laatste poulewedstrijd van het gemengd dubbel 5 tussen Daan Kegelaar en Kirsten Rolink tegen Toenk Raumann en Stephanie Flierman wisten Daan en Kirsten de winst te pakken door in drie sets met 6-4 1-6 6-0 van het Coevordense koppel te winnen.

Pieter Strikken en Mart Edens waren in de heren dubbel 6 te sterk voor Martin Smit en Hendrik Grooten met 6-4 6-0 waren ze de sterkste in deze categorie. De finale dames enkel 6 werd door Trudy Leijssenaar in een drie setter met 6-3 5-7 6-3 gewonnen van Els Beukeveld waarmee ze het hoogst aantal punten voor de Zuidoosthoek Cup in de wacht sleepte bij dit toernooi.

Het toernooi eindigde met de wedstrijd in het heren dubbel 7 tussen Edwin Lanjow en Jan Zondag en Joep Rink en Jochem Zondag. Joep en Jochem wonnen deze finale met 7-6 7-5.

Zuidoosthoek Cup

Tijdens het Rackem open konden deelnemers punten verzamelen voor de Zuidoosthoek Cup. De Cup wordt uitgereikt aan de speler of speelster die bij de toernooien Rackem Open, Vesna Open en het Vince Design Open de meeste punten bij elkaar heeft gespeeld. Bij de heren zijn dit Arjan Assen, Pieter Stricker, Mart Edens met 105 punten en bij de dames Trudy Leijssenaar met 105 punten.

Tot volgend jaar

Ook volgend jaar is er weer een Rackem Open.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top