EEM Groepenkasten

Spectaculaire groei aantal voorinschrijvingen 32e Drenthe Loopfestijn

drenthe loopfestijn marathon klazienaveenKlazienaveen – De voorinschrijving voor het 32e Drenthe Loopfestijn sloot op 4 mei. Het resultaat was net zo verbluffend als spectaculair; het aantal voorinschrijvingen ligt maar liefst 139 procent hoger in vergelijking met 2014.

850 Voorinschrijvingen Drenthe Loopfestijn

De teller bleef dit jaar staan 850 atleten uit binnen- en buitenland. De sterke groei is zichtbaar op alle onderdelen van het Drenthe Loopfestijn. Het aantal nationaliteiten bleef stabiel, atleten uit 12 verschillende landen schreven zich in. Met name de marathon heeft een sterk internationaal karakter. De organisatie verwacht nog drie nationaliteiten te kunnen inschrijven.

De verhouding voorinschrijvingen mannen en vrouwen is 51% mannen en 49 % vrouwen.

Nainschrijving op de wedstrijddag 31 mei

Het 32e Drenthe Loopfestijn wordt gehouden op zondag 31 mei 2015. Nainschrijving is nog mogelijk op de wedstrijddag vanaf 9.30 uur tot een half uur voor de start van het betreffende onderdeel op het marathonbureau in de kantine van de vv Klazienaveen.

De organisatie van het 32e Drenthe Loopfestijn verwacht dat uiteindelijk tussen de 1500 en 2000 atleten aan de start zullen staan van Univé Marathon, Univé Halve Marathon (tevens Noord Nederlands Kampioenschap), Rabobank 10 kilometer (tevens Drents Kampioenschap), Rabobank 5 kilometer en een viertal jeugdlopen.

Meer informatie

Zie voor meer informatie de website www.drentheloopfestijn.nl.Back To Top