EEM Groepenkasten

Sporticoon Tonnie Roosken (1935) overleden

tonnie roosken vv zwartemeer sc drente 2017Klazienaveen – Vanochtend, woensdag 13 september 2017, is sporticoon Tonnie Roosken (1935) overleden.

Tonnie was een fenomeen in de tijden van het betaalde voetbal van Zwartemeer en SC Drente. Nog altijd is Tonnie topscorer in de tweede divisie van het betaalde voetbal met 202 doelpunten, een aantal dat waarschijnlijk niemand meer gaat verbeteren. Jaarlijks wordt op het sportpark het naar hem vernoemde voetbaltoernooi, de Tonnie Roosken-bokaal, gehouden.

Topscorer aller tijden

Roosken werd geboren in Erica, maar maakte in Klazienaveen tussen 1957 en 1971 furore bij Zwartemeer en SC Drente in de Tweede Divisie van het betaald voetbal. Hij is met 202 doelpunten nog altijd  topscorer aller tijden van de Tweede Divisie.

Roosken speelde met Zwartemeer nog een jaar in de Eerste Divisie. In totaal scoorde hij 229 keer in alle competities samen. Dat is een kwart van de totale productie van Zwartemeer en SC Drente in de periode dat hij daar speelde. Hij heeft vele aanbiedingen gehad van andere clubs uit het betaalde voetbal, maar hij bleef het liefst in Klazienaveen, mede omdat hij hier zijn eigen, goedlopende winkel had.

Rooksen is 82 jaar geworden.Back To Top