EEM Groepenkasten

Sportimpuls NOC*NSF voor Klazienaveen

nocnsf sportplatform klazienaveenKlazienaveen – NOC*NSF heeft een bedrag van 70.000 euro beschikbaar gesteld voor sportimpuls in Klazienaveen. Het onlangs in het leven geroepen Sportplatform Klazienaveen heeft de aanvraag ingediend en is bijzonder verheugd met de toewijzing.

Hiervoor wordt een sportimpuls project in het leven geroepen voor een periode van twee jaar. Dorien van der Kant van Sport Drenthe zal het project gaan begeleiden.

Sportparticipatie van Klazienaveners

Insteek van het project is het verhogen van de sportparticipatie van Klazienaveners. Op dit moment is 20% van de inwoners lid van een sportvereniging, landelijk is dit 24%. Overgewichtcijfers zijn in Klazienaveen schrikbarend hoger dan het Drentse gemiddelde.

Buurtsportcoach Harjo van der Valle zal het werk van Dorien van der Kant gaan ondersteunen. “Ik weet zeker dat dit project een groot succes gaat worden. Inmiddels zijn we gestart met Slimkids om het overgewicht bij kinderen tegen te gaan. Het project zal ook worden opgezet in samenwerking met de plaatselijke sportverenigingen. Sport en bewegen zorgt uiteindelijk voor meer vitaliteit en leefbaarheid in het dorp.”, zegt Harjo van de Valle.

Ook basisscholen gaan in het project participeren.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top