EEM Groepenkasten

“Sportlandgoed, een prachtige locatie omgeven door metershoge wallen met natuurlijke begroeiing”

sportlandgoed zwartemeer geluidswal 2Zwartemeer – Wederom wordt het Sportlandgoed in Zwartemeer volledig onterecht in een kwaad daglicht gezet. Andere media melden dat het Sportlandgoed “hoge aarden geluidswallen moet bouwen”, terwijl er al sinds 2006 hoge aarden geluidswallen begroeid met meters hoge bomen om het Sportlandgoed liggen.

Bestemmingsplan

RTV Drenthe meldt: “De Raad van State geeft aan dat de gemeenteraad van Emmen dit vergeten is op te nemen als verplichting in het bestemmingsplan. Emmen moet dit alsnog regelen.” Zelfs al zou het niet in het bestemmingsplan staan, de geluidswal is echter al in 2006 door het Sportlandgoed geplaatst. Niet omdat het moest, niet omdat het al dan niet in het bestemmingsplan stond, maar gewoon uit voorzorg en uit vrije wil om niemand eventueel tot last te zijn. “Wij willen absoluut niemand tot last zijn, daarom hebben we die geluidswallen direct in het begin al geplaatst”, aldus Albertus Germs, eigenaar van het Sportlandgoed. “Dat er nu wordt gemeld dat het Sportlandgoed alsnog die geluidswallen zou moeten plaatsen raakt dus kant nog wal. Iets plaatsen wat al geplaatst is kan natuurlijk niet.”

Het blijft Albertus Germs een doorn in het oog dat RTV Drenthe ook nu weer, net als enkele weken geleden, klakkeloos iets overneemt of aanneemt, zonder dat ze met hem hebben gesproken. “Laten ze hier zelf maar komen kijken, dan kunnen ze met eigen ogen zien dat die aarden geluidswallen inclusief een metershoge begroeiing hier allang liggen.”

Lees ook: Sportlandgoed: “Vanaf 2006 is er al een geluidswal met bomen”

Afbraakjournalistiek

Ook anderen is die onterechte negatieve publiciteit voor het Sportlandgoed een doorn in het oog. Wim Koers heeft dit op zijn Facebookpagina uitstekend verwoord:

“Afbraakjournalistiek, onder het motto; zó maak je een prachtig initiatief kapot.
Het valt mij de laatste tijd steeds weer op dat het prachtige sportlandgoed, bij ons in Zwartemeer herhaaldelijk in een negatief daglicht wordt gesteld. Was en is het eerst de heer frans germes die meende het sportlandgoed in een kwaad daglicht te moeten plaatsen, met als argumentatie “geluidsoverlast”, tot mijn stomme verbazing meent ook rtv drenthe nog even een stevige duit in het zakje te moeten doen. Rtv drenthe hoort een onafhankelijk medium te zijn dat hoor én wederhoor dient toe te passen, mij ontgaat in deze de dialoog met de eigenaar van het sportlandgoed en doe dan ook een beroep op rtv drenthe om de zaak eens, letterlijk en figuurlijk, vanuit het standpunt van het sportlandgoed te gaan bekijken/beoordelen. Over het laatste zullen wij het snel eens zijn……., het is een prachtige locatie !!, omgeven door metershoge wallen met een natuurlijke begroeiing. Ik ga er vaak naar toe, geniet van het mooie terras en de fantastische golfbaan, wordt uitermate vriendelijk bediend door plaatselijk geworven personeel en heb nog nooit meegemaakt dat overige bezoekers het landgoed de rug toekeren omdat het te lawaaiig is/ was. Het sportlandgoed is een aanwinst voor ons dorp en moet blijven ondanks het gezever van de heer frans germes, wiens eigen belang, een grote som geld, geenszins mag leiden tot een eventuele sluiting of beperking van het sportlandgoed.
Delen wordt gewaardeerd”

Hierboven en hieronder enkele foto’s van de manshoge aarden wallen inclusief de hoge bomen die er niet zouden liggen!?!

sportlandgoed zwartemeer geluidswal 2

sportlandgoed zwartemeer geluidswal 1Back To Top