EEM Groepenkasten

Stadshart Emmen krijgt primeur van de Caveman Challenge

Caveman ChallengeEmmen – Het stadshart van Emmen krijgt de Nederlandse primeur van de eerste ‘Caveman Challenge’ in de stad. De organisatie van deze ‘obstacle run’ ligt bij Jan Schutrups uit Exloo en Emmenaar Nico Dümmer.  De Caveman Challenge is een hindernisrace en uithoudingsproef, echter nu midden in stadshart Emmen.

Raadhuisplein

Enige honderden deelnemers zullen op zondag 5 juni starten vanaf het nieuwe Raadhuisplein voor de eerste Emmer editie van de Caveman Challenge. Via Engeland en Amerika is nu ook in Nederland deze ‘obstacle run’ met een sterke opmars bezig. Sinds een aantal jaren al werd de Caveman Challenge al in het najaar in Exloo gehouden. Deze kende het afgelopen najaar een spectaculaire toename tot  maar liefst 1500 deelnemers en wordt opgebouwd door Nederlands meest gerenommeerde parcoursbouwers. Die zorgen ervoor dat de deelnemers over een uitdagend parcours van zo’n dertig hindernissen hun weg afleggen. De hindernissen nemen kan als solist, maar ze kunnen ook in groepsverband genomen worden.

Vanaf het nieuwe Raadhuisplein worden de deelnemers naar een nog niet vrijgegeven parcours geleid, maar vermoedelijk gaat dat om de kerk. Ook is er nog nader overleg met de gemeente nodig om te bezien of het oude dierenpark in de route opgenomen kan worden. De lopers gaan vervolgens via de aanvoerweg langs het theater richting het waterwingebied op de Noordbargeres en eindigen bij het Oranjekanaal, waar het water een hindernis vormt. De diepte is nog onbekend maar je kunt er zwemmen. Tevens zal de brandweer een oogje in het zeil houden en zal met vlotten aanwezig zijn. De brandweer in Emmen is zo enthousiast over de organisatie van een Caveman Challenge, dat ze zelf ook met een team meedoen.

Jong en oud

De organisatie heeft routes van 6,6 en 13,13 kilometer uitgezet en een route van zo’n drie kilometer voor kinderen, die begeleid mogen worden door één ouder. Er was in Exloo al veel vraag voor deelname door kinderen, maar daar hanteren we een leeftijdsgrens van 16 jaar. In Emmen wordt deze leeftijdsgrens losgelaten voor deze korte route.De verkoop van kaartjes is inmiddels begonnen. Louter op grond van een Facebook-aankondiging zijn er al zo’n 150 verkocht. Tot en met morgen wordt een verlaagd tarief gehanteerd.

Meer informatie Facebook pagina: https://www.facebook.com/cavemanchallenge/
Foto: Facebook Caveman Challenge

(Bron: DvhN.nl)

Tripadvisor NL 600x300
Regio


Back To Top