EEM Groepenkasten

Stadskanaal in laatste minuut naast Zwartemeer

vv zwartemeer klazienaveen voetbal knvb 2017Klazienaveen – De wedstrijd Zwartemeer-Stadskanaal is geëindigd in 1-1. Stadskanaal heeft nog een kleine kans op het kampioenschap en Zwartemeer is de punten nodig om de derde periodetitel te winnen.

Stadskanaal is weliswaar koploper in de derde periode, maar heeft de tweede periode al gewonnen en doen dus niet mee voor de derde periodetitel. Stadskanaal was in de beginfase de ploeg met het meeste balbezit, maar kwam niet tot grote kansen. Dat kwam Zwartemeer wel. Al in de 1e minuut had Niek Hoorn de 1-0 op de schoen, maar zijn schot ging via de keeper op de lat. Op het eind van de eerste helft was het weer Niek Hoorn die een beste kans kreeg. Met een verdediger in de rug kon hij op de keeper afgaan, maar zijn schot ging nog net via de keeper naast. Vlak voor rust kreeg Maurice Heine nog een beste kopkans uit een corner, maar hij kopte naast.

Zuur

Na rust trok Stadskanaal weer meer het spel naar zich toe en leek het wachten op de 0-1, maar die viel niet. Toen Zwartemeer Rudie Meems inbracht om in de voorhoede te spelen viel het overwicht weer wat meer naar Zwartemeer toe. Via een doorkopbal van hem gaf hij vlak voor tijd Maurice Heine vrij baan richting het Stadskanaal doel en die kans was wel aan Maurice besteed voor de 1-0. Vervolgens was het voor Zwartemeer de boel achter dicht houden om de overwinning in de resterende 10 minuten zeker te stellen. Dat lukte niet. In de 90e minuut maakte Stadskanaal nog de 1-1 en ontstond er enig rumoer in het veld. Zwartemeer keeper Michel Snippe kreeg rood voor handtastelijkheden bij het Stadskanaal doelpunt en Robert Oosting van Stadskanaal kreeg rood wegens natrappen.

Stadskanaal had al meerdere gele kaarten gekregen voor commentaar op de leiding en het duel leek nog enigszins uit de hand te kunnen lopen. Even later floot de scheidsrechter echter voor einde wedstrijd. Gezien het wedstrijdbeeld een terechte gelijkmaker voor Stadskanaal, maar voor Zwartemeer was het zuur dat ze de voorsprong niet hebben kunnen vasthouden.

Spannende ontknoping

Door de uitslagen bij de andere wedstrijden gaan Asser Boys en Zwartemeer aan kop in de derde periode en lijken zij uit te gaan maken wie de derde periode wint. Zwartemeer moet volgende week uit naar Ter Apel en dan rest nog de laatste reguliere thuiswedstrijd tegen het reeds gedegradeerde Bargeres. Het lijkt een spannende ontknoping van het seizoen te gaan worden.Back To Top