EEM Groepenkasten

Start Energielening voor bedrijven in Emmen

energieleningen emmenRegio – Vandaag, 1 september 2016, gaat de regeling ‘Energielening Emmen’ van start. Met deze lening kunnen bedrijven in de gemeente Emmen een voordelige financiering aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

Bedrijven in Emmen kunnen de lening aanvragen bij de Drentse Energie Organisatie (DEO). Op 1 september wordt hiervoor officieel de website www.energieleningemmen.nl gelanceeerd. De eerste bedrijven hebben zich al bij DEO gemeld.

Verplicht

Volgens de Wet Milieubeheer zijn bedrijven verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen als deze binnen vijf jaar terug te verdienen zijn. Met de energielening helpt de gemeente Emmen bedrijven om aan deze verplichting te voldoen en wil de gemeente bedrijven helpen duurzamer te ondernemen.

Lage rente

De gemeente Emmen en de Drentse Energie Organisatie (DEO) stellen samen € 300.000,- beschikbaar tegen een lage rente van 1%. Bedrijven kunnen maximaal 75% van de energiebesparende investering lenen. Voor de lening geldt een ondergrens van € 5000,- en een bovengrens van € 50.000,- per lening.Back To Top