EEM Groepenkasten

Start sportief weekend met Sponsoravond Drenthe Loopfestijn

Klazienaveen Sponsoravond Drenthe Loopfestijn Eric van OosterhoutKlazienaveen – Klazienaveen staat voor een sportief weekend. Vandaag het 2e Drenthe Wandelfestijn en morgen staat het 34e Drenthe Loopfestijn op het programma. Gisteravond in De Witte Olifant heeft burgemeester Eric van Oosterhout het sportieve weekend officieel geopend tijdens een Sponsoravond van het Drenthe Loopfestijn.

Klazienaveen Sponsoravond Drenthe Loopfestijn Loes van der Laan

De presentatie van de sponsoravond was in handen van RTV Drenthe presentatrice Loes van der Laan. Voorzitter René Laan opende de avond met een algemeen woordje en de mededeling dat het Drenthe Loopfestijn zich kandidaat heeft gesteld voor het Nederlands Kampioenschap 10 Kilometer, het Nederlands Kampioenschap Halve Marathon en het Nederlands Kampioenschap Marathon. Laan deed een oproep aan de gemeente en de provincie om steun te bieden kandidering en samen minimaal één van deze NK’s naar Klazienaveen te brengen.

Klazienaveen Sponsoravond Drenthe Loopfestijn René Laan

Burgemeester Eric van Oosterhout

Vervolgens kreeg burgemeester Eric van Oosterhout het woord. Hij heeft zich ingeschreven voor de 4 Mijl op het Drenthe Loopfestijn, maar zijn meedoen is nog allerminst zeker. “Vanwege gezondheidsproblemen mag ik niet hardlopen bij temperaturen boven de 25 graden. Maar ik ben er zeker bij, ook bij de jeugdlopen en daar zal ik ook een stukje meelopen. Voor de rest zien we het wel.”, aldus Van Oosterhout, die zelf al vanaf zijn 15e hardloopt. “Ik zal er zeker bij zijn. Het Drenthe Loopfestijn is niet niks. Het betekent heel wat in de hardloopwereld.”, besluit hij.

Miss Marathon Tamara de Vries

Natuurlijk ontbrak ook Miss Marathon Tamara de Vries niet. Zij heeft ooit eens een keertje meegedaan op de 10 kilometer, samen met haar opa.

Klazienaveen Sponsoravond Drenthe Loopfestijn Miss Marathon Tamara de Vries

Jan Venhuizen

Ook Mister Drenthe Marathon Jan Venhuizen uit Smilde doet zondag weer mee. Dit keer loopt hij de halve marathon en begeleidt hij andere lopers, waaronder Eline Glas uit Emmen. Voor Venhuizen zelf kan het niet warm genoeg zijn: “Hoe heter, hoe beter!”, aldus Venhuizen.

Klazienaveen Sponsoravond Drenthe Loopfestijn Jan Venhuizen

Rode Kruis Klazienaveen

Elk jaar verbindt het Drenthe Loopfestijn zich aan een goed doel. Dit jaar is het goede doel het Rode Kruis afdeling Klazienaveen. Het Rode Kruis wil met de opbrengst een duofiets kopen. Een duofiets is een fiets waar 2 personen naast elkaar zitten. Eentje moet fietsen, de ander kan fietsen. Zo’n fiets kost meer dan € 10.000. Binnenkort start ook een huis-aan-huis collecte en er staan collectebussen tijdens het Drenthe Loopfestijn. Een oproep van de vertegenwoordigsters van het Rode Kruis: “Geef gul!”

Klazienaveen Sponsoravond Drenthe Loopfestijn Rode Kruis

Zilveren Speld

Ook dit jaar is er weer een Zilveren Speld uitgedeeld aan iemand die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor het Drenthe Loopfestijn. Dit jaar was de Zilveren Speld voor Karel van der Scheer. Hij is al vanaf de allereerste keer betrokken als masseur bij het Loopfestijn. Bij andere evenementen en lopen is hij niet te vinden, alleen bij het Drenthe Loopfestijn.

Klazienaveen Sponsoravond Drenthe Loopfestijn Karel van der Scheer

Andrea Deelstra

De avond werd afgesloten met een lezing van Olympisch Marathonloopster Andrea Deelstra. Deelstra was woensdag al in Klazienaveen voor het geven van een loopclinic aan basisschoolleerlingen. Vrijdagavond vertelde zij over haar Grote Droom. Vroeger zat zij voor de TV naar een olympische marathon te kijken en toen zij ze: “Mama, dat wil ik ook!”, en zo is het gekomen. Ze is toen bij atletiek gegaan en haar moeder maakte Olympische Ringen voor haar. Na vele jaren van hard trainen is ze op haar 27e begonnen met het lopen van marathons. De uit Dwingeloo afkomstige Deelstra heeft in 2009 haar baan opgezegd en is verhuisd naar Apeldoorn, dichterbij Papendal waar ze op veel traint. “Dat was de beste keuze in mijn topsportcarrière, naast de keuze voor de juiste (mijn huidige) trainer.”, aldus Deelstra.

Klazienaveen Sponsoravond Drenthe Loopfestijn Andrea Deelstra

In 2015 heeft ze de limiet gelopen op de marathon in Berlijn en in 2016 heeft ze de Olympische Marathon op de Spelen in Rio de Janeiro gelopen. “Daar was het bloed-en-bloed heet en werd ik bevangen door de hitte. Het resultaat was een voor mij teleurstellende 60e plaats, daar waar normaal gesproken een top 10 notering erin had gezeten. Ik ben positief ingesteld en was er ook snel over heen. Ik ga nog 2 keer meedoen aan de Spelen, in 2020 en 2024, althans als ik mij kwalificeer, daarna stop ik met marathons lopen. Hardlopen blijf ik natuurlijk wel doen, want dat is een verslaving. Na 2024 ga ik rondreizen om wat van de wereld te zien. Ik kom nu overal, maar ik zie eigenlijk niks. Alles staat in het teken van het lopen, geen tijd om iets te bekijken. Dat wil ik dan inhalen.”

Deelstra heeft ook nog een tip voor de lopers van het Drenthe Loopfestijn: “Begin nu alvast met drinken. Niet alleen water, maar ook isotone sportdranken. Daar zit zout en mineralen in die je weer nodig hebt. Blijf de hele tijd goed drinken, ook vooraf, maar niet teveel in één keer.”

Ze besluit de avond met een laatste tip: “Probeer geen beren op de weg te zien, maar zie de positieve dingen. Maak er wat van!”

Klazienaveen Sponsoravond Drenthe Loopfestijn Rene Laan Tamara de Vries

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top