EEM Groepenkasten

STE komt met verbeterplan voor turnhal Klazienaveen

turnen voltige paard turnpunt drenthe klazienaveenKlazienaveen – STE (Stichting Topturnen Emmen), hoofdhuurder van de eind vorige maand gesloten turnhal in Klazienaveen, heeft de verbeterplannen ingeleverd bij de gemeente.

Binnen 8 weken

De gemeente gaat deze plannen bestuderen. Binnen 8 weken wordt bekend of de voorgestelde maatregelen afdoende zijn om de turnhal weer te openen.

Lees ook: Turnhal in Klazienaveen moet per direct sluiten: meerdere verenigingen dakloos

Turnhal per direct gesloten

Eind vorige maand werd de turnhal aan de Koriander op last van de gemeente per direct gesloten. De turnhal zou volgens de gemeente niet aan de eisen voldoen. Daardoor kwamen 4 sportgoepen, Turnteam Drenthe, Turnpunt Drenthe, Gymnastiekvereniging Klazienaveen en Turnvereniging DET uit Valthe, Exloo en Odoorn. Ook FC Emmen en het Drenthe College waren van plan gebruik te maken van de hal, maar ook die kunnen er dus voorlopig niet in. Volgens de gemeente zou met name de veiligheid van het pand aangepast moeten worden. De gemeente zou daar al meerdere keren op aangedrongen hebben.

Alternatieve locatie

De gemeente heeft de verenigingen inmiddels een alternatieve locatie aangeboden. Nog niet alle verenigingen hebben van dit aanbod gebruik gemaakt. Turnpunt Drenthe zit nu tijdelijk in de gymzaal van OBS De Eenspan in Emmen. Turnteam Drenthe wil eventueel in de gymzaal aan de Semsstraat in Erica, maar dat is nog niet bevestigd. Gymvereniging Klazienaveen heeft nog geen gebruik gemaakt van het aanbod van de gemeente.

(Bron: emmen.nu)Back To Top