EEM Groepenkasten

Stel uw vragen voor een nieuwe burgemeester

burgemeestersketting emmenEmmen – Eind mei nam Cees Bijl na vijftien jaar afscheid als burgemeester van Emmen. Dat betekent dat Emmen een nieuwe burgemeester krijgt. Stel daarom uw vragen voor een nieuwe burgemeester.

Een burgemeester is er voor alle inwoners van de gemeente en daarom is het belangrijk inwoners te betrekken bij de keuze voor een nieuwe burgemeester. Een vertrouwenscommissie voert straks gesprekken met sollicitanten. Inwoners die vragen of opmerkingen voor sollicitanten hebben, kunnen dat e-mailen aan de vertrouwenscommissie. De commissie neemt deze input dan mee in de gesprekken.

Planning

Na de zomervakantie begint de sollicitatieprocedure. Allereerst beslist de gemeenteraad in september aan welke eisen en verwachtingen de nieuwe burgemeester moet voldoen. Daarna komt er een advertentie in de Staatscourant. Na de brievenselectie nodigt de vertrouwenscommissie sollicitanten uit voor één of meerdere gesprekken. Uiteindelijk draagt de commissie twee geschikte kandidaten voor aan de gemeenteraad. De gemeenteraad beslist wie de nieuwe burgemeester wordt. Naar verwachting weten we begin volgend jaar wie benoemd gaat worden.

Meer weten?

Op een speciale website vindt u de concept-profielschets van een nieuwe burgemeester voor Emmen.

(Bron: gemeente Emmen)Back To Top