EEM Groepenkasten

Sterk dalende brandstofprijzen goed voor consument

tankstation, aviaKlazienaveen – De zichtbaar dalende brandstofprijzen zijn een lust voor het oog van de (auto)rijdende consument. Over de grens zijn de benzineprijzen sinds medio 2014 met ongeveer 20 procent gedaald naar ongeveer  € 1,269 voor de eurobenzine en € 1,119 voor de dieselbrandstof. Aan de Nederlandse zijde van de grensstreek zijn de prijzen aan de pomp ook gedaald, maar beduidend minder, namelijk slechts 16 procent. Dat betekent dat de huidige prijs aan de Nederlandse zijde op dit moment blijft steken op €1,54.9 voor de eurobrandstof en €1,269 voor de diesel. In de plaatsen aan de grens is de benzine nu echter nog slechts ronde de € 1,419.

Prijsverschil

Het prijsverschil voor een liter eurobenzine komt daarmee op € 0,28 en voor de diesel op € 0,15, een behoorlijk verschil dus. Dit prijsverschil kan dus echt lonen voor de consument om bij de oosterburen de brandstof te gaan halen en tegelijkertijd wat boodschappen te gaan doen.

Rekenvoorbeeld:

Stel u kunt 50 liter benzine tanken met het prijsverschil van €0,28 euro, dat maakt dan 50 x € 0,28 = 14 euro! Natuurlijk moet u ook de heen en terugreis er af rekenen, maar al met al toch erg veel verschil. Hierdoor krijgen de Nederlandse pomphouders in de grensstreek het nog moeilijker, want er zijn ook veel boodschappen in prijs gunstiger dan in Nederland. En als er dan ook nog eens lekker gegeten gaat worden voor een zacht prijsje, is het plaatje voor een dagje buurland helemaal compleet.

Tolheffing

Als de voorgenomen tolheffing in Duitsland er straks door is, wordt het echter wel direct een heel stuk minder aantrekkelijk om straks nog te gaan tanken of boodschappen te gaan doen over de grens.Back To Top