EEM Groepenkasten

Sterk optreden judoka Lois Klein in Venray

judovereniging vos klazienaveen lois klein 13-06-2017Venray/Klazienaveen – Het jaarlijks gehouden judotoernooi in Venray trekt elk jaar veel buitenlandse judotoppers. Zaterdag en Zondag kwamen er weer 1600 judoka’s van 200 verenigingen uit binnen en buitenland op de judomat.  In de lichtste klasse was Lois Klein van vereniging Vos ook weer actief aanwezig.

Knappe wedstrijd

De eerste wedstrijd werd gewonnen van Armina Ibahiem uit Duitsland. Tegen Milou Hendriks, de regerend Nederlands Kampioen in deze klasse, maakte zij een knappe wedstrijd waarin zij Hendriks goed onder druk zette. Het kwam echter niet tot scoren zodat de golden score een beslissing moest brengen. Klein won door straf voor Hendriks omdat deze niet meer ging aanvallen.

Brons

De derde partij tegen Marie Heeb ook uit Duitsland begon weer goed en eigenlijk had Heeb geen antwoord op de felle acties van Klein. Een moment van niet goed opletten op de rand van de mat werd haar echter fataal en zij verloor met ippon. Het hoogst haalbare was nu nog brons. Dat liet Lois Klein zich zich niet meer afpakken in de strijd tegen Linda Verhaart. Met een knap uitgevoerde schouderworp werd dan ook beslag gelegd op de fraaie bronzen medaille.

Annalin Exel heeft bij de junioren tot 21 jaar in de -52 kg ook beslag gelegd op de bronzen medaille. Heel knap in dit sterke toernooi.

(Bron/foto: judovereniging Vos)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top