EEM Groepenkasten

Stevige onweersbuien, vooral in het oosten

onweer bliksem blikseminslagVandaag wordt het 22-25 graden. Vooral in het noorden en oosten schijnt nog even de zon. Vanmiddag en vanavond krijgt vooral de oostelijke helft van het land te maken met stevige regen- en onweersbuien. Vanochtend trekken al enkele buien het westen en zuidwesten binnen. Daarbij is kans op onweer, hagel en windstoten. In de oostelijke provincies is het nog vrij zonnig en schiet de temperatuur omhoog naar 25-28 graden. Vanmiddag kunnen daar felle regen- en onweersbuien ontstaan met kans op grote hagel en zware windstoten van 75-90 km/uur.

Vanavond trekken de buien naar Duitsland weg. Morgen is het droog met geregeld zon. Het wordt dan 22-25 graden. Donderdag, vrijdag en zaterdag verlopen buiig en vrij fris. Daarna knapt het weer op.

In het oosten en noordoosten schijnt nog een waterig zonnetje, maar ook daar neemt de bewolking toe. Vanuit het zuidwesten trekt een buiengebied het land in. Daarbij is kans op een klap onweer.

De temperatuur loopt in het (noord)oosten nog op naar 24-25 graden. Door de hoge luchtvochtigheid kan het nog wat warmer aanvoelen.

Stevige onweersbuien

Vanmiddag ontstaan meer buien. De zwaarste buien zijn voor de oostelijke helft van het land. Naast onweer is kans op hagel en windstoten van 75-90 km/uur.

In het westen draait vanmiddag de wind als eerste van zuid naar west en daalt de temperatuur naar circa 20 graden. Hierdoor neemt hier al snel de buienkans af. Aan het einde van de middag komt er langs de westkust ook weer ruimte voor de zon.

In het begin van de avond dringt de koelere lucht ook de oostelijke helft van het land binnen. De zware buien trekken naar Duitsland weg en de kans dat er nog nieuwe buien ontstaan neemt snel af. Vanuit het westen klaart het in de nacht breed op. De minimumtemperatuur ligt rond 13 graden. In het binnenland kunnen enkele mistbanken ontstaan.

Morgen wordt een prima zomerdag met een mix van zon en stapelwolken. In het zuiden, de westelijke kustgebieden en op de Waddeneilanden verloopt de dag behoorlijk zonnig. Landinwaarts komen vooral ’s middags meer stapelwolken voor. De dikste wolken ontstaan boven het oosten van het land, maar het blijft waarschijnlijk overal droog.

Het wordt 21-22 graden aan zee en op de Wadden. In het binnenland wordt het 23-24 graden en in het zuidoosten wordt het lokaal zomers met maxima van 25 graden. De zuid(west)enwind is zwak tot hooguit matig en daardoor voelt het aangenaam warm aan.

Rest van de week

Donderdag staat een aantal buien op het menu. Daarbij is vooral in het binnenland kans op onweer. Koud is het niet, want voor de buien uit wordt het nog 20-23 graden.

Ook vrijdag en zaterdag worden buiige dagen. De temperatuur gaat nog wat omlaag met vrijdag maxima van 19-20 graden en zaterdag slechts een graad of 17. Daarbij kan het op beide dagen, vooral in de kustgebieden, stevig waaien vanuit het zuidwesten tot westen.

Vanaf zondag knapt het weer op. We schakelen over op een overwegend droog weertype met regelmatig ruimte voor de zon. De middagtemperatuur boekt wat winst en ligt begin volgende week waarschijnlijk rond een graad of 22.

(Bron: weeronline.nl)Back To Top