EEM Groepenkasten

Stichting Hartekind zoekt collectanten in gemeente Emmen

Stichting Hartekind Klazienaveen EmmenKlazienaveen – Ramona Boers is op zoek naar collectanten in de gemeente Emmen voor de Stichting Hartekind. Op dit moment zijn er 12 collectanten, maar de stichting heeft er nog veel meer nodig.

“Wij hebben thuis een hartekind,”, aldus Ramona. “Dat is voor ons de reden geweest om het goede doel op de pakken binnen de gemeente Emmen. In Klazienaveen en Zwartemeer hebben we nu 12 collectanten. Onze doelstelling is om volgend jaar uit te breiden naar meer collectanten en meer plaatsen binnen de gemeente Emmen.”

Collecte

In deze week van 28 augustus tot en met 2 september is het de Landelijke Hartekind Collecteweek. In deze week gaan er bijna 300 vrijwilligers van Stichting Hartekind langs de Nederlandse deuren om fondsen te werven voor aangeboren hartafwijkingen bij kinderen.

De opbrengst van deze collecte wordt ingezet om de overlevingskansen en de kwaliteit van leven van hartekinderen te verbeteren.

Hartafwijking

Dagelijks worden er in Nederland 4 kinderen geboren met een hartafwijking. Dagelijks krijgen 3 kinderen een openhartoperatie om te kunnen overleven en helaas overlijdt er in Nederland nog elke 2 dagen een kind aan de gevolgen van een hartafwijking. Stichting Hartekind wil door middel van het financieren van wetenschappelijk onderzoek de overlevingskansen en dagelijkse kwaliteit van leven van deze hartekinderen verbeteren, zodat ze gewoon kind kunnen zijn, met als motto: “Kind zijn, hart nodig!”

Stichting Hartekind zoekt collectanten

Ook in Klazienaveen wonen hartekinderen. Zij, wij als hun ouders, en andere vrijwilligers collecteren deze week in Klazienaveen voor Stichting Hartekind. Dit doen wij omdat we van dichtbij weten hoe belangrijk het is om wetenschappelijk onderzoek te financieren. Wat voor ‘normale’ kinderen zo gewoon is, kan voor onze hartekinderen een grote uitdaging zijn, zoals een zwemdiploma halen, een sportdag of een schoolreisje. Daarom zetten wij ons deze week in voor Stichting Hartekind door te collecteren voor broodnodig onderzoek voor alle 25.000 hartekinderen in Nederland. Tevens zijn we op zoek naar nieuwe collectanten binnen de gemeente Emmen. Wilt u in de toekomst collecteren binnen de gemeente Emmen, meld je dan bij Ramona Boers 06-50637541 of rboers306@gmail.com.

Heeft u vragen over de collecteweek of wilt u ook graag een donatie doen? Mail dan naar info@hartekind.nl.

Kijk voor meer informatie over Stichting Hartekind op www.hartekind.nl.

Stichting Hartekind Klazienaveen Emmen
Stichting Hartekind Klazienaveen Emmen


Back To Top