EEM Groepenkasten

Stichting Topturnen in problemen door huurverhoging Turnhal Klazienaveen

topturnenKlazienaveen – De turnhal in Klazienaveen, voorheen eigendom van een intussen failliet verklaarde firma, heeft sinds kort een nieuwe particuliere eigenaar. Deze heeft een stevige huurverhoging aangezegd aan de huurders. Hierdoor dreigen de turn- en gymverenigingen in Drenthe die van deze hal gebruik maken, binnenkort niet langer te kunnen trainen in de turnhal. De hal wordt gebruikt door verenigingen uit de gehele provincie.

Nederlands Kampioenschap

De Stichting Topturnen Emmen zegt nu dat niet op te kunnen brengen. “De vorige eigenaar had veel van doen met turnen, dus hij hield de huur vrij laag”, zegt Jan Timmer van Stichting Topturnen. “De nieuwe eigenaar wil nu veel rendement uit de hal halen. We hebben wel in gesprekken met de nieuwe eigenaar geprobeerd de prijs omlaag te halen, maar dat is niet gelukt. Hij heeft niets met turnen. Hij wil het geld en anders kunnen we vertrekken.” De komende twee maanden huren de clubs de hal nog, omdat het Nederlands Kampioenschap eraan komt en er getraind moet worden. In vakantie periodes komen er dan ook nog eens selectiegroepen erbij uit West-Nederland, Duitsland en België  om vele uren per dag te kunnen gaan trainen.  In de tussentijd gaan de clubs op zoek naar een nieuwe locatie voor al hun spullen en de trainingen.

Nieuwe locatie gezocht

Het gevolg hiervan is dat de Stichting Topturnen Emmen noodgedwongen op zoek moeten naar een andere, betaalbare locatie. Het grote nadeel hiervan is dat er geen gebruik meer van de in de huidige hal aangebrachte valkuil gemaakt kan worden. Deze valkuil kan vanwege het vast ingebouwd zijn met de aangebrachte schuimrubberblokken om de val te breken en een diepte van circa 1 meter 40, helaas niet meegenomen worden.

(Bron: RTV Drenthe)Back To Top