EEM Groepenkasten

Stijlvolle seizoensafsluiting Bobby Bos uit Klazienaveen

Bobby BosKlazienaveen – Na een 3e en 1e plaats op het legendarische circuit van Hockenheim deed Bobby Bos uit Klazienaveen afgelopen weekend mee aan de seizoensafsluiter in Assen: ‘The Battle of the Nations’.

Kwalificatie

Er waren 2 kwalificaties op zaterdag en 2 races op zondag. Bobby Bos reed de 1e kwalificatie op een droge baan. Daar voelde hij zich thuis en zette een keurige 4e tijd neer en was daarmee zelfs 1e in zijn klasse. Tijdens de middagkwalificatie was het eerst droog en hadden veel rijders hun tijd verbeterd. Toen Bos aan de beurt was begon het te regenen en was de kwalificatie voorbij. Daardoor stond de jonge Klazienavener 11e en 5e in zijn eigen klasse.

Dan moest het zondag tijdens de races maar gebeuren. Het beloofde een stralende dag te worden. Vele supporters voor Bos waren naar Assen gekomen om hem aan te moedigen. De eerste race begon om 10.30 uur, maar de baan was half nat. Het onbestendige weer zorgde voor paniek tot op het laatste moment. Bos koos voor een regenband voor en een slick achter.

Race

Tijdens de 1e race werd Bos al snel naar buiten gedrukt, waardoor hij naast de baan terecht kwam. Hij kon gelukkig wel op zijn motor blijven zitten, maar de achterstand was inmiddels groot. Echt aanzetten was ook moeilijk op de natte baan. Na een paar ronden werd de baan droger en met het droger worden van de baan groeide het zelfvertrouwen van Bos. Zijn rondetijden gingen behoorlijk naar beneden en Bos zette de inhaalstrijd in. Dit resulteerde uiteindelijk in een prachtige 2e plaats.

Prachtige seizoensafsluiter

De laatste race begon om 14.30 uur. De zon scheen en de bandenkeuze leverde geen problemen meer. Bos ging er als een speer vandoor. Na 14 ronden werd het zwart wit gezwaaid kwam Bos als 6e over de streep. De 1e 5 waren superbike coureurs, dus Bos eindige daarmee als 1e in zijn klasse. Een prachtige seizoensafsluiter voor de jonge Bobby Bos.

(Bron: zuidoosthoeker.nl)Back To Top