EEM Groepenkasten

Stille tocht RAF Monument Nieuw-Dordrecht op 4 mei

dordse kerk hervormde kerk nieuw dordrechtNieuw-Dordrecht – Ook dit jaar zal de Stichting RAF Monument een stille tocht houden op donderdag 4 mei aan staande. Voorafgaande aan de tocht wordt dit jaar geen herdenkingsdienst gehouden in de Protestante kerk.

Stille tocht

De stille tocht begint om 19.50 uur vanaf het gebouw De Rank en zal te voet en in volkomen stilzwijgen worden afgelegd. Iedereen is van harte welkom om aan deze stille tocht deel te nemen.

Bij de Gedenksteen op de Algemene Begraafplaats in Nieuw-Dordrecht, waar de 24 gesneuvelde RAF-bemanningsleden liggen, zal om 20.00 uur, na het blazen van ‘The Last Post’, 2 minuten stilte in acht genomen worden. Daarna zullen de volksliederen van Nederland en Groot-Brittannië door de plaatselijke muziekvereniging ‘Volharding’ ten gehore worden gebracht. Na de volksliederen volgt de krans- en bloemenlegging en een defilé langs de graven.

Engelse veteranen

Ook dit jaar zullen Engelse veteranen weer deelnemen. Tevens zijn de leerlingen van de adoptieschool ‘De Dordtse Til’ weer aanwezig om bloemen te dragen en te leggen en gedichten voor te lezen.

Amerikaanse soldaten

Dit jaar zullen de namen van de gesneuvelde Amerikaanse soldaten, die tot oktober 1945 op de begraafplaats hebben gelegen en daarna herbegraven zijn in Margraten en in Amerika, bekend worden gemaakt.

Na de plechtigheid is er gelegenheid om in het gebouw ‘De Rank’ nog met z’n allen gedachten uit te wisselen. Voor iedereen is er koffie of thee.

Kijk voor meer informatie op www.rafmonument.nl.

Uitgaan


Back To Top