EEM Groepenkasten

Stookverbod in de hele provincie

hittegolf hitte zomer zonDrenthe – In de hele provincie Drenthe geldt een stookverbod. Dat meldt de Veiligheidsregio Drenthe.

Dit stookverbod is na overleg met onder meer organisaties als Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten ingesteld vanwege de aanhoudende droogte.

BBQ

Ondanks het stookverbod mag je nog wel de BBQ in je eigen tuin aansteken. Wel raadt de Veiligheidsregio aan om je gezond verstand te gebruiken, een emmer water klaar te zetten en de barbecue vooral niet onbeheerd achter te laten.

Barbecueën of een kampvuurtje stoken in parken, natuurgebieden of op gemeentegrond is wel verboden. Sta je op een camping, overleg dan eerst met de campinghouder of je nog mag barbecueën. Op de meeste campings in Drenthe is namelijk al een verbod afgekondigd.

Onkruid wegbranden

Wil je onkruid in je eigen tuin wegbranden, dan mag dat nog gewoon. Volgens de Veiligheidsregio is het echter niet verstandig om dat met deze droogte te doen. De kans op een ongecontroleerde brand is namelijk groot.

Stookverbod

Wil je weten wat het stookverbod precies inhoudt? Kijk dan op de speciale website van de Veiligheidsregio. Hieronder kort samengevat de belangrijkste punten.

 • Geen vuur in de openbare ruimte
  Gebruik geen fakkels, kaarsen, terrashaarden, vuurkorven op gemeentegrond, in parken en in natuurgebieden. Ook is het overal verboden om een kampvuur aan te leggen.
 • Niet meer barbecueën in de openbare ruimte
  Barbecueën of op een andere wijze eten bakken of braden op gemeentegrond, in parken en in natuurgebieden is niet toegestaan.
 • Beperk het gebruik van vuur in tuin of terras
  Er wordt geadviseerd geen gebruik te maken van fakkels, kaarsen, terrashaarden en vuurkorven in de tuin, zeker als de tuin grenst aan brandgevaarlijke natuur of als er een rietgedekt gebouw in de directe omgeving staat.
  Doe je dit wel? Leg dan voor de zekerheid de tuinslang gereed voor gebruik of zet een emmer water klaar.
 • Barbecueën in de tuin? Gebruik uw verstand
  Barbecueën in de eigen tuin of het eigen terras of balkon is in principe geen probleem. Gebruik echter uw gezond verstand, zet een emmer water klaar en laat de bbq niet onbeheerd achter. Voor meer tips over veilig barbecueën kijk op www.brandweer.nl/brandveiligheid/barbecueen.
 • Geen vuurwerk bij evenementen
  Gezien de droogte en hoge temperaturen wordt geadviseerd geen vuurwerk af te steken, ook niet bij evenementen.
Tripadvisor NL 600x300


Back To Top