EEM Groepenkasten

Straatverlichting uitvalswegen Klazienaveen moet beter

Kerstverlichting centrum KlazienaveenKlazienaveen – Op de Brugstraat en Dordsedijk in Klazienaveen is de straatverlichting te zwak, waardoor gevaarlijke verkeerssituaties kunnen ontstaan.

Bij diverse kruisingen en oversteekplaatsen langs de Dordsedijk en de kruising van de Antares met de Brugstraat is de verlichting dusdanig zwak, dat ze in het donker lang niet altijd overzichtelijk zijn, waardoor gevaarlijke situaties ontstaan. Al heel vaak zijn er (bijna) ongelukken gebeurd. Vorige maand werd op het zebrapad bij de Antares/Brugstraat nog een 71-jarige voetganger aangereden door een politieauto. Hierbij kon de agent de man niet goed ontwaren.

Ledverlichting

Voor de (nieuwe) dorpsraad van Klazienaveen (EOP) is dit één van de aandachtspunten. Zij zijn van mening dat het zicht aanzienlijk verbeterd kan worden door de lichtmasten uit te rusten met ledverlichting. De gemeente zal hiervoor binnenkort een verzoek van de Dorpsraad ontvangen, aldus woordvoerder Jan Gerfen.

Verlichting in het centrum

De Dorpsraad vraagt zich eveneens af of de straatverlichting in het winkelcentrum van Klazienaveen wel voldoende is. De aanwezige lampen ontstijgen nauwelijks het niveau van het licht van de sfeerverlichting. Zij zijn van mening dat ook daar naar gekeken dient te worden.

(Bron: emmen.nu)Back To Top