EEM Groepenkasten

Straks maximaal 25 kilometer per uur op het fietspad?

fiets, snel, maximum snelheidKlazienaveen – Straks met maximaal 25 kilometer per uur binnen de bebouwde kom over het fietspad? Als het aan het Fietsberaad ligt wel! Dit Kenniscentrum op Fietsgebied heeft namelijk het plan opgevat om een maximum snelheid op fietspaden in te voeren, in ieder geval binnen de bebouwde kom, van 25 kilometer per uur. De organisatie heeft dit plan voorgelegd aan het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Elektrische fiets

De aanleiding voor dit alles is de opkomst van de supersnelle elektrische fiets, de zogenaamde Speed-Pedelec. Deze Speed-Pedelec haalt gemakkelijk een snelheid van zo’n 40 kilometer per uur. Maar ook de racefietsers en de ligfietsers halen relatief eenvoudig deze snelheden.

Drentse Fietsersbond

Als deze maximum snelheidsregel ingevoerd zal gaan worden, dan zullen de snelle fietsers gewoon over de gewone weg gaan rijden, Dit is tenminste de gedachtegang bij de Drentse Fietsersbond. Dit gaat dan weer erg gevaarlijke en ongewenste situaties opleveren denkt men daar. Volgens deze organisatie is het beter om de fietspaden te verbreden, in plaats van weer een nieuwe en erg moeilijk controleerbare wetgeving die een snelheidslimiet moet gaan ondersteunen erbij. De Drentse Fietsersbond is dan ook een tegenstander van dit plan.

(Bron: RTV Drenthe)Back To Top