EEM Groepenkasten

Subsidie toegekend aan Zonnepark Lange Runde

zonnepanelen zonnecellen zonnepark solarcels pixabayEmmen – Het Zonnepark Lange Runde heeft voor een terrein van 19 hectare in het Rundedal een subsidie-toezegging van het rijk ontvangen: de zogenaamde SDE+. Dit is een belangrijke mijlpaal voor het 13.6 megawatt grote park.

De subsidie garandeert het zonnepark een bepaald inkomen voor de geproduceerde elektriciteit, wat in Nederland onmisbaar is bij zonnepark-ontwikkeling.

Stap dichterbij zonnepark

Wethouder René van der Weide: “Wat ons betreft ligt er een goed plan en met de toekenning van de SDE+ subsidie zijn we weer een stap dichterbij de grootste zonne-akker van Drenthe.” De basis voor het zonnepark is gelegd door SolarEnergyWorks B.V. (SEW) die in 2015 een vergunning heeft aangevraagd en gekregen voor de bouw van een zonnepark van de gemeente Emmen. SEW is recentelijk een samenwerking met energiebedrijf Statkraft aangegaan voor de verdere ontwikkeling van het project.

Voorbereidende werkzaamheden

De komende maanden treft Statkraft voorbereidingen voor de bouw, onder andere een bodemonderzoek. Ook worden bewoners in de regio verder geïnformeerd over het project. Daarnaast wordt gekeken naar kansen voor de ondernemers in de glastuinbouw van Klazienaveen.
Statkraft’s investeringsbeslissing wordt eind maart 2017 verwacht, waarna het park vóór eind 2017 gebouwd kan worden. Het park wekt stroom op voor ongeveer 3.750 huishoudens, uitgaande van een gemiddeld verbruik van 3.500 kWh per huishouden.

Zonneakker in Emmen

Emmen is één van de grootste gemeenten in Noord Nederland en behoort tot de veiligste en groenste regio’s van Nederland. In december 2015 heeft de gemeenteraad van Emmen de structuurvisie ‘Emmen, zonneakkers’ vastgesteld. De doelstelling hiervan is het faciliteren van duurzame energieopwekking via zonneparken.

SolarEnergyWorks B.V.

SolarEnergyWorks B.V. is een Nederlandse ontwikkelaar van zonprojecten die reeds verschillende zonneprojecten tot aan realisatiefase heeft ontwikkeld.

Statkraft

Statkraft is Europa’s grootste producent van duurzame elektriciteit, waarvan het grootste deel middels waterkracht wordt geproduceerd. Verder produceert de groep elektriciteit uit wind en gas en levert ze stadsverwarming. Statkraft is actief op de wereldwijde energiemarkt.Back To Top