EEM Groepenkasten

Succes voor judoka’s van Vos op ODJK

judovereniging vos klazienaveen 16-10-2018Klazienaveen – Voor Judovereniging Vos uit Klazienaveen was de 13e editie van de Open Drentse Judo Kampioenschappen (ODJK) een groot succes.

Voor de 750 bezoekers was er veel te zien op de 10 judomatten. Het toernooi werd georganiseerd door Judovereniging Vos, die dus zelf ook meedeed. En niet zonder succes.

Heuptechniek

Bij de senioren ging de meeste aandacht uit naar Mohammad Rashnonezhad in de klasse tot 66 kilo. De judoka van Vos was met zijn formidabele heuptechniek Struckmeijer uit Duitsland, Ramon Pinto uit Zwitserland en Moahammad Khederson uit Zweden de baas. Hij wist alles met volle punten te winnen en werd dan ook terecht Drents kampioen.

Zwaargewichten

Mark Breider en Erik Schimmel, beide ook van Vos, kwamen bij de zwaargewichten ook op het podium. Ze werden respectievelijk 2e en 3e. Beide verloren ze van Yonathan van Stroe uit Berlicum, de latere kampioen. Mark Breider was in de onderlinge partij tegen Erik Schimmel de sterkste.

Dames

Ook bij de dames ging het met 2 keer goud uitstekend. Floor Maats won in de finale overtuigend van Ter Schuur uit Heerenveen. Lois Klein uit Noord-Sleen, Nederlands kampioene, was gewoon de sterkste en werd terecht Drents kampioen door in de finale Zoe van der Burgt te verslaan.

Jongens

Bij de jongens deden Jay en Nick Langerijs goed mee in een hele sterke klasse. Ook zij kwamen op het podium. Jay (tot 38 kilo) werd 2e en Nick (tot 42 kilo) werd 3e.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top