EEM Groepenkasten

Taakstraf voor meppende Klazienavener

rechter rechtbank rechtzaak assen justitie politie uitspraakKlazienaveen – De rechter in Assen heeft een 69-jarige Klazienavener een werkstraf van 80 uur opgelegd wegens het slaan met een map.

De man uit Klazienaveen stal op zijn erg een map van een deurwaarder en sloeg er vervolgens een agent mee op zijn neus. Vervolgens verzette hij zich bij zijn aanhouding.

De Klazienavener was kwaad omdat de rechter volgens hem geen oog had voor wat er volgens de man op 15 februari daadwerkelijk op zijn erf was gebeurd.

Gebalde vuisten

Op 15 februari kwam de deurwaarder bij de man langs om documentatie af te geven. De man zei tegen de deurwaarder ‘die rotzooi’ niet in zijn brievenbus te deponeren en naar de straat te gaan. Omdat de deurwaarder dat niet deed duwde de Klazienavener hem langzaam richting de straat. De deurwaarder werkte volgens de man niet mee en schold de Klazienavener uit voor rotte vis. “Toen de deurwaarder zo vloekte en knetterde, knapte er iets in mij.”, aldus de man. Hij rende daarop naar de auto van de deurwaarder en pakte een map met papieren uit de auto. De deurwaarder achtervolgde de man naar zijn woning. Volgens de man balde de deurwaarder toen zijn vuisten en eiste zijn map terug. Volgens de Klazienavener heeft de deurwaarder hem toen enkele klappen gegeven. Dat bleek echter niet uit het politiedossier.

Oververhit

Enkele toevallig passerende agenten zagen dat er iets gaande was en kwamen poolshoogte nemen. Zij sommeerden toen de man om de map terug te geven. De man sloeg daarop één van de agenten met de map in het gezicht, waardoor alle papieren door de lucht vlogen. De oververhitte Klazienavener kon vervolgens met behulp van nog 2 agenten uiteindelijk worden afgevoerd naar het bureau.

‘Allemaal lulzakken’

Ook in de rechtszaal sprong de man nog uit zijn vel. De hele kwestie zat hem duidelijk nog steeds hoog. Tegenover de rechter verklaarde de man dat hij de map had afgepakt vanwege de scheldkanonnade van de deurwaarder. Hij had echter geen aangifte daarvan gedaan omdat hij de politie ‘zo zat is’. Volgens hem zijn het ‘allemaal lulzakken’. De man weigerde verdere vragen te beantwoorden, omdat hij volgens hem geen enkele kans kreeg zijn verhaal te doen.

Volgens de officier van justitie waren hierbij een 80-urige werkstraf en een voorwaardelijke straf op zijn plaats. De rechter was echter iets milder en veroordeelde de man tot 40 uur werkstraf en de andere 40 uur voorwaardelijk en liet de voorwaardelijke straf achterwege. De rechter was nog niet uitgesproken of de man snelde naar de centrale balie om hoger beroep aan te tekenen.

(Bron: Dagblad van het Noorden)Back To Top