EEM Groepenkasten

Tafeltennissers Klazienaveen haken aan in race landskampioenschap

tafeltennis dtk70 treffers klazienaveenKlazienaveen/Wessem – De tafeltennissers van Itass/DTK uit Klazienaveen haken aan in de race om het landskampioenschap na de 2-4 overwinning van zondagmiddag in het Limburgse Wessem.

DTK deelt nu samen met E&D Taverzo uit Zoetermeer de eerste positie op de ranglijst van de heren eredivisie. In de dames eredivisie eindigde de kraker tussen VTV uit Nieuwegein en koploper Dozy Den Helder zondagmiddag in een heldere 1-5 Helderse zege.

Niet eenvoudig

De overwinning van Itass/DTK kwam uiteraard niet eenvoudig tot stand, want de Limburgse thuisploeg Wijzenbeekkled/Westa kwam op een 2-1 voorsprong dankzij een overwinning van Qian Liu (op Koen Hageraats) en Rino Alberts op Patrick Oeij.

Dankzij drie zeges op rij in de Limburgse tafeltennisarena liepen de Drenten toch uit naar de eindzege, omdat Hageraats van Alberts won en Oeij van Erik Agamyan. Omdat de Drentse kopman Barry Wijers zijn twee partijen won (van Agamyan en Liu) ging de eindzege alsnog in de bus mee naar Klazienaveen.

De stand op de ranglijst

De tafeltennissers uit Klazienaveen gaan nu samen met E&D Taverzo uit Zoetermeer aan de leiding, met negen punten uit twee wedstrijden. Debutant Salamanders uit Wateringen volgt keurig op de gedeeld derde plek, samen met Scylla uit Leiden.

(Bron: nttb.nl)Back To Top