EEM Groepenkasten

TDC uit Steenwijk neemt Thuiszorg Heerendordt over

heerendordt thuiszorg dagzorg klazienaveenKlazienaveen/Steenwijk – TDC uit Steenwijk neemt de thuiszorg over van het failliete Heerendordt. Dat heeft curator Rob Geene maandagmiddag bekend gemaakt.

Met deze overname is ook de thuiszorg van het failliete Heerendordt verzekerd van het voortbestaan. In eerdere instantie nam Dokter Schoonmaakorganisatie uit Emmen al de schoonmaakondersteuning over. Voor de dagopvang is helaas geen overnamekandidaat gevonden. Dat betekent dat een klein gedeelte van de werknemers van Heerendordt ontslagen zullen worden.

Het is overigens nog niet zeker of al het personeel van de thuiszorg verzekerd is van een baan door de overname van TDC (Stichting Thuiszorg Diensten Centrale). Ingewijden weten te vertellen dat van de 36 mensen die er nu werken (33 thuiszorgers en 3 op kantoor) er slechts 23 daarvan mogen solliciteren op een functie. TDC bepaalt dan zelf welke 23 van de 36 ze zullen aannemen. Het dienstverband van deze mensen loopt op 27 januari af. De dagopvang van Heerendordt zal op diezelfde dag sluiten.

TDC is een bekende en vertrouwde partij voor Heerendordt, aldus curator Geene. Voor een aantal cliënten werkt Heerendordt namelijk in onderaanneming voor TDC. Een aantal medewerkers van TDC zijn naar verluid vorige zomer zelfs al op de loonlijst van Heerendordt terecht gekomen.

(Bron: Dagblad van het Noorden)Back To Top