EEM Groepenkasten

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 10

amsterdam-dakar, dakar, team schorpioenenKlazienaveen – Het vervolg van de belevenissen van Remko van Klaveren en Marco Schmidt onderweg in hun oude Landrover Discovery van Amsterdam naar Dakar. Dag 10, vandaag van Foum Zguid naar Icht aan de Noord Atlantische kust, via Tata en Akka. Het is maandag 16 november 2015.

Uitgeslapen

Dag 10. Wij hebben super geslapen, uitgeslapen tot 8.45 uur. De rest van ons groepje is al wakker, de Belgen liggen nog, die hebben aangegeven dat ze later op de dag op eigen kracht richting Icht gaan.

De bestemming is Icht, via Tata en Akka over een mooie asfaltweg, de N12.team schorpioenen, dakar, challenge, gambia Cruisend over het asfalt, brandstof besparend komen we een kloof tegen. Het water heeft hier in honderden jaren een diepe geul gemaakt, het ziet er geweldig uit. De wanden van de kloof zijn wel 30 – 40 meter hoog. We zien een weggetje, gaan we het doen? Gaan we naar beneden? Ja waarom ook niet, we gaan met de auto’s naar beneden! Voor de Disco en Patrol relatief geen probleem. Hier en daar een aanwijzing, en we staan beneden. De Corsa is hier natuurlijk niet voor gebouwd maar vastberaden komt die ook beneden en geraakt direct vast in de rivierbedding.team schorpioenen, dakar, challenge, gambiateam schorpioenen, dakar, challenge, gambia We zien diesel sporen in het zand. Is het weer de Corsa? Ja weer de brandstof leidingen door!

Krik eronder en repareren maar. We bekijken de rivierbedding maar die is onbegaanbaar, we moeten terug naar boven. Het eerste stuk naar boven is mul zand. De Disco graaft zich in, door het gewicht kunnen we ons terug laten rollen en dan weer omhoog net zo lang dat we grip hebben en op harde ondergrond staan.team schorpioenen, dakar, challenge, gambia We binden een kabel aan de Corsa en trekken deze zo omhoog. De Patrol moet 1 keer een rijplaat gebruiken en komt er dan ook door. Boven aangekomen draaien we de asfalt weg op, opzoek naar een plek om te eten.team schorpioenen, dakar, challenge, gambia Aan de linkerkant zien we een geschikte rij bomen waar we onder kunnen staan in de schaduw. We maken wat te eten en nemen de tijd. De resterende tijd gaat over asfalt, aangekomen in Icht op de camping zetten we ons tentje op in een hoekje en zetten de auto’s er omheen.team schorpioenen, dakar, challenge, gambia We maken wat eten en met de WiFi op de camping krijg ik nog een blog gepost. Weer een mooie dag.

Welterusten.

(Einde dag 10)

Voorgaande reisverslagen:

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 1

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 2

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 3

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 4

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 5

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 6

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 7

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 8

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 9Back To Top