EEM Groepenkasten

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 11

amsterdam-dakar, dakar, team schorpioenenKlazienaveen – Het vervolg van de belevenissen van Remko van Klaveren en Marco Schmidt onderweg in hun oude Landrover Discovery van Amsterdam naar Dakar. Dag 11, vandaag is er een rustdag gepland in Icht vlak aan de Noord Atlantische kust. Het is dinsdag 17 november 2015.

Heerlijke douches

Dag 11. Wat een rustdag in Icht had moeten worden, wordt een geweldig mooie dag, want we besluiten om geen gebruik te maken van de rustdag, maar om door te reizen richting kust. Er sluit zich nog een team bij ons groepje aan en zijn zodoende met 5 auto’s. De camping is een mooie plek waar de sanitaire voorzieningen goed zijn met heerlijke douches. Opgefrist beginnen we aan een nieuwe dag. Eerst maar eens zien te tanken ergens, de auto is nagenoeg leeg. Ander probleem: het Marokkaans geld is ook op. Bij een pomp gooien we de auto vol zonder geld, we wijzen naar de Patrol, die betalen. Rik en Mart kunnen hun geld niet vinden, ze moeten de hele tent opzetten op hun dak. De pompbediende wordt al wat zenuwachtig, die denkt natuurlijk dat wij niet betalen. Rik en Mart zoeken gehaast verder. In de tent wordt niets gevonden. Dit wordt een stres-momentje. Uiteindelijk vinden ze de portemonnee bij de stuurkolom. Zij tanken ook en betalen de pompbediende. Opgelucht wuift die ons uit.

In een dorpje op een pleintje zien we een bank met een bordje Change. Ze hebben er zelfs een pinautomaat in de muur. Wij gaan naar binnen en wisselen harde euro’s voor wat monopolie geld. Met een zak vol met dit spul gaan we weer op weg. Onderweg kopen we wat water en brood. Bij een koffieshop drinken we heerlijke koffie en thee. Wij nemen de tijd. Aangekomen in kustplaats Sidi Ifni staan we direct aan zee. De Atlantische oceaan. In de buurt zouden er enorme kliffen moeten zijn met door de natuur prachtig vorm gegeven rotsen. We gaan op zoek en vragen wat rond. We moeten 10 km boven Sidi Ifni zijn.team schorpioenen, dakar, gambia Ook hier weer politiecontroles, onderweg hiernaar toe ook al een aantal. Het worden er steeds meer. In de verte zien we wat auto’s staan en we zien wat paragliders. We rijden er naartoe en staan aan de rand van de klif boven op de rots van natuur-rood steen.team schorpioenen, dakar, gambia Het is hier adembenemend mooi, de paragliders scheren over de auto. Ver beneden ons lopen een aantal mensen op het strand. Wij willen ook naar beneden. We gaan op zoek naar een plek waar we kunnen afdalen, het is wel 100 meter hoog. Oppassen nu en blijven nadenken, we moeten we heel thuiskomen.team schorpioenen, dakar, gambia Beneden aangekomen op het strand voelt het als een overwinning en dat is fantastisch.team schorpioenen, dakar, gambia Wij beneden, en de auto bovenop de rots. In de rots is door weer en wind een groot gat ontstaan, het is een soort brug.

Het is echt waanzinnig en niet te beschrijven. Voorzichtig klimmen we terug, hier en daar elkaar helpend. Dit is mooi daar zijn we het allemaal overeens. We keren terug naar Sidi Ifni waar we in een restaurantje aan zee wat eten. De eigenaar heeft familie of vrienden die 25 km verderop een huisje aan zee hebben met wat kamers. We besluiten die kant op te gaan en te kijken of het wat is. We worden hartelijk ontvangen, alle kamers worden getoond, ruimte zat. Er is een ruimte gemaakt met allemaal dekens, ligbanken met kussens een soort bedoinen tent. We vragen of ze wat te eten willen maken, vis en vlees. We vragen of ze drank hebben, bier en wodka, het is allemaal geen probleem. De iPhone sluiten we aan op een versterker.team schorpioenen Het is goed chillen hier tot in de kleine uurtjes. Wat een dag!

Welterusten.

(Einde dag 11)

Voorgaande reisverslagen:

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 1

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 2

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 3

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 4

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 5

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 6

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 7

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 8

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 9

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 10

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top