EEM Groepenkasten

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 14

amsterdam-dakar, dakar, team schorpioenenKlazienaveen – Het vervolg van de belevenissen van Remko van Klaveren en Marco Schmidt onderweg in hun oude Landrover Discovery van Amsterdam naar Dakar. Dag 14, vandaag van Dakhla naar Nouadhibou in Maurethanie. Het is vrijdag 20 november 2015.

Colonne

Dag 14. Het vertrek van 7.00 uur wordt 8.00 uur. Wij moeten wachten op een groep die nog in een hotel in Dakhla op één oor liggen.team schorpioenen, dakar, gambia, challenge We gaan in colonne op weg. We moeten nog dik 200 km over asfalt. Onderweg tankt de hele groep de auto’s vol, inclusief jerrycans. Wij gooien 2 jerrycans vol met benzine voor de Belgen. Eén jerrycan blijft leeg, die is te sterk vervuild en ontlucht slecht. Om door de woestijn te komen hebben wij dus maar één jerrycan met diesel. Twintig liter moet toch genoeg zijn?

Aangekomen bij de grens van Marokko begint het feest. We worden in een lange rij opgesteld en we hebben weer hokjes. In Hokje 1 moeten we alle paspoorten afgeven en we krijgen een uitreis stempel. Hokje 2 is er voor om de auto uit te klaren met het groene briefje, waar is het groene briefje? Gelukkig, in de middenconsole vinden we het terug. Ook hier krijgen we allemaal stempels op. We mogen de auto weer in. Amper 10 meter verderop moeten we vervolgens het paspoort laten zien of het stempel wel gezet is. Auto opnieuw weer uit, naar Hokje 3 voor de registratie en opnieuw wachten. Al met al heeft dit 3 uur geduurd. We rijden eindelijk Marokko uit…

Wie denkt dat dit het is, komt bedrogen uit. We komen in een strook niemandsland terecht van 2 km breed waar niemand iets mee doet. Er is geen weg, kruipend moeten de auto’s hier doorheen. team schorpioenen, dakar, challenge, gambiaHet ligt vol met afval, auto wrakken en oude televisies het is een puinhoop.team schorpioenen, dakar, challenge, gambiaHier zie je de waanzin van 2 landen die om het hardst roepen, dat stuk land is niet van mij maar wel iets erover te zeggen willen hebben doormiddel van landmijnen. team schorpioenen, dakar, challenge, gambiaAangekomen bij de grenspost van Mauritanië worden alle paspoorten verzameld en krijgen we een stempel op ons visum in het paspoort. team schorpioenen, dakar, challenge, gambia100 meter doorrijden moeten we naast elkaar parkeren en wachten. Het is niet helemaal duidelijk wat hier gebeurt maar de gids heeft het er maar druk mee. Na een uur mogen we door, eigenlijk relatief makkelijk. Nog een klein uurtje rijden en we zijn bij de camping.team schorpioenen, dakar, challenge, gambia Wat een verschil met Marokko, zand, zand, zand. We zetten ons tentje op in de luwte van een zandduin.

Welterusten.

(Einde dag 13)

Voorgaande reisverslagen:

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 1

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 2

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 3

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 4

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 5

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 6

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 7

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 8

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 9

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 10

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 11

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 12

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 13

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top