EEM Groepenkasten

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 16

amsterdam-dakar, dakar, team schorpioenenKlazienaveen – Het vervolg van de belevenissen van Remko van Klaveren en Marco Schmidt onderweg in hun oude Landrover Discovery van Amsterdam naar Dakar. Dag 16, vandaag in het Banc dÁrguin National Parc (Sahara). Het is zondag 22 november 2015.

Om de beurt…

Dag 16. We zijn vroeg wakker, het is nog schemerig, we graven een kuil en plaatsen het klapstoeltje van Rick en Mart met wc bril over het gat. Om de beurt gaan we zitten…..
We maken een ontbijt met ragout en crackers, we ruimen systematisch onze spullen op en zijn snel gereed voor vertrek. Over een groot zandduin heen, vertrekken we, groep voor groep. De gidsen weten precies waar je wel en niet kan rijden. We rijden direct weer over een grote open vlakte. We zien een hele groep kamelen, die we voorzichtig een beetje op jagen. Best wel grappig hoe die kamelen rennen. De Sahara bestaat niet alleen uit zand maar ook veel grind vlaktes, het is hier goed op rijden tot wel 70-80 km/h.

De Belgen met de gids raken we kwijt, of in ieder geval uit het zicht. Hierdoor rijden we zo in een stuk los zand. Eén voor één komen we vast te zitten. Wij komen er op eigen kracht uit door een beetje achteruit en vooruit te bewegen, zodat het rolt en niet graaft. De ene met wat rijplaten op eigen kracht en de Nissan met wat duw en trekwerk.

De Corsa maken we vast aan ons lange touw en trekken we hiermee naar vaste grond. De Belgen met gids zijn ondertussen terug en die gaf aan dat we meer naar links door het zand hadden gemoeten, ja bedankt, leuk om te weten, maar helaas te laat.team schorpioenen, dakar, challenge, gambia, goed doelOnderweg komen we wat dorre bomen tegen, ideaal om een kampvuur te maken vanavond. Met onze bijl hakken we wat boompjes om en gooien dat op het dak van de Patrol en de Disco. Dat moet wel voldoende zijn voor een gezellig vuurtje.team schorpioenen, dakar, challenge, gambia , goed doel

Tussen de middag tanken we de Belgen af met een jerrycan benzine en maken van de gelegenheid gebruik om wat te eten. Eigenlijk vinden we het een zinloze stop, we willen naar zee om daar ons kamp op te slaan. Uiteindelijk komen we bij het asfalt en rijden richting zee. We stoppen bij een straatarm vissersdorpje en het hele dorp loopt uit. Alles en iedereen wordt belaagd en betast. De auto’s houden we op slot, het is hier niet prettig. Wij gaan tenslotte maar in de auto zitten, hier gaat ik echt geen kamp op zetten. We rijden het dorp uit, nagelopen door kinderen.

Ruim een kilometer verderop staan een tweetal tenten opgesteld. Dit moet de camping voorstellen, belachelijk. Hier is helemaal niets en het hele dorp weet ondertussen dat wij hier staan. Dat kan leuk worden vannacht. Met enige onvrede slaan we ons kampement op in een strategische U-vorm. De soldaten lopen vannacht wacht, en houden met riemen de kinderen op afstand. Wij geven de bewakers een pakje sigaretten met de mededeling dat ze bij ons maar een extra ronde moeten gaan lopen. We maken een groot kampvuur met het hout wat we allemaal hebben gesprokkeld. Werkelijk alles gaat hier op het vuur, ook onze afvalzakken, opgeruimd staat netjes.

Link naar een kort filmpje in de Sahara duinen

Welterusten.

(Einde dag 16)

Voorgaande reisverslagen:

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 1
Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 2
Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 3
Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 4
Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 5
Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 6
Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 7
Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 8
Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 9
Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 10
Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 11
Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 12
Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 13
Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 14
Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 15Back To Top