EEM Groepenkasten

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 17

amsterdam-dakar, dakar, team schorpioenenKlazienaveen – Het vervolg van de belevenissen van Remko van Klaveren en Marco Schmidt onderweg in hun oude Landrover Discovery van Amsterdam naar Dakar. Dag 17, we verlaten het Banc dÁrguin National Parc (Sahara). Het is maandag 23 november 2015.

Onrustig geslapen

Dag 17. De dag begint vroeg we hebben onrustig geslapen. We ruimen snel op, we willen weg. Onze laatste jerrycan met diesel gooien we in de auto, het wordt spannend vandaag met een halve tank brandstof. Om te kunnen vertrekken zijn we helaas afhankelijk van de hele groep dus wordt het wel na 8 uur voordat we op pad gaan.team schorpioenen
We gaan weer dwars door het straatarme dorpje, waar iedereen weer op ons af vliegt. De karavaan rijdt hier gauw doorheen, richting zee. Blijkbaar gaan we vandaag een stuk over het strand rijden, dit is ingelast op het laatste moment. De reden is ons niet duidelijk, maar het is wel ontzettend leuk om te doen. We gaan het wel beleven.

Voor het strand moeten we nog een half uur wachten, omdat het zeewater nog te hoog staat. Het stuk naar het strand gaat over mul zand met diepe gaten, eigenlijk is er geen route.team schorpioenen, dakar, challenge, gambia, goed doel De gidsen proberen met stenen en plastic flessen enigszins een route aan te geven. Marco gaat vooruit kijken wat de mogelijkheden zijn, heel veel teams gaan kijken. Ik heb er wel vertrouwen in en heb dan ook geen zin om uit te stappen.team schorpioenen, dakar, challenge, gambia, goed doel

Marco komt terug. Het is echt los zand, we moeten in de lage gearing en sper, anders wordt het niet wat. De Corsa gaat dit niet halen, ik besluit om de Corsa direct al aan de Disco te hangen. Zo gezegd zo gedaan, de kabel zit standaard al aan de Corsa vast en kas zo onmiddellijk aan onze trekhaak. Iedereen kijkt ons weer lachend aan.. Wat gaan die nou weer doen? De Volvo’s vliegen als eerste het strand op, schijnbaar zonder problemen, nou dan lukt het ons zeker. We gaan ervoor. We sleuren de Corsa letterlijk door het mulle zand zo het strand op.

Het strand is niet echt breed, slechts een meter of vijf breed. We rijden vlak langs de waterlijn en veel door het water. Of dit de juiste conservering voor onze Disco is, vraag ik mij wel af met al dat zoute water. We zien veel pelikanen, meeuwen en strandlopertjes, die opvliegen als we langs komen rijden. Het is een mooi spel met de waterlijn. We passeren mooie Sahara duinen, vissersdorpjes, de vissersboten, met op de kant de hele mooi versierde boten, geweldig mooi om te zien.team schorpioenen, dakar, challenge, gambia, goed doel

Het strand af, halen we hetzelfde trucje nogmaals uit, de Corsa aan de haak en rijden maar, zo het strand af, allemaal geen probleem. Geweldig. De bewaking die al 3 dagen met ons mee rijdt gaat weg, we maken gauw nog wat foto’s. Na slechts een klein stukje asfalt gaan we opnieuw de weg af, weer richting zee. We komen bij een camping op het strand die prachtig is, vergeleken met waar we vandaan komen.

Er zit een soort strandtent bij met heerlijk eten. Straks maar eens proberen. Eerst gaan we tanken, we zijn helemaal leeg. We rijden de asfaltweg op, en een paar kilometer verder controle, 100 meter voor de pomp aan de linkerkant van de weg. We geven de man een A4tje met persoonsgegevens en rijden verder. Aan de overkant van de weg gooien we de auto’s vol brandstof en betalen met euro’s. Het is hier niet goedkoop!

We rijden weg en 100 meter verder dezelfde controle met dezelfde man. Hij vraagt weer om een A4tje met persoonsgegevens. In het Nederlands vertel ik hem dat de man het geheugen van een goudvis heeft, 1x rond zwemmen, en hij is alles kwijt. Ik geef hem een ander A4tje, de man merkt het niet eens, we mogen verder.team schorpioenen, dakar, challenge, gambia, goed doelTerug bij de camping aan het strand, duiken we eerst allemaal de zee in, 3 dagen zand wegspoelen, het is koud maar goed te doen, er staan redelijk ruige golven. Hier fris je van op. Na het zwemmen gaan we eten in de strandtent, ik bestel gamba’s, ze zijn heerlijk. team schorpioenen, dakar, challende, gambia, goed doelVoor dat de schemering invalt zetten we ons tentje op, tegen een schutting aan. We hebben weer een mooi plekje en het is hier goed toeven.

Welterusten.

(Einde dag 17)

Voorgaande reisverslagen:

Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 1
Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 2
Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 3
Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 4
Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 5
Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 6
Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 7
Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 8
Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 9
Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 10
Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 11
Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 12
Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 13
Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 14
Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 15
Team Schorpioenen onderweg naar Dakar 16Back To Top